THQ Nordic frestar med nya titlar

Vi är mitt i att bekanta oss med omgivningarna på Gamescom då vi ser THQ Nordics lilla tillhåll. Lagom nyfikna på Biomutant och Darksiders III går vi dit och snackar lite med dem. Vi har tur och får en möjlighet att se en screening av en handfull spel och få lite matnyttig information om dem.

Det huvudsakliga intresset, som tidigare nämnt, låg i det hypade Darksiders III och nykomlingen Biomutant som vi senast fick testa på under Comicon förra året. Det fanns dock en del andra titlar som kändes väldigt lockande också. Låt oss ta en titt på vad som visades upp.

Desperados

För den som vill ha ett westernäventyr kan Desperados vara intressant. Om den som även är ett fan av X-Com och dess turbaserade strategi och gameplayestetik kan Desperados vara VÄLDIGT intressant. Du får ta rollen som fyra, fem(?) olika karaktärer, alla med olika färdigheter, där ni ska skjuta, smyga och snirkla er fram bland fiender och löst pack som vill ha ihjäl er. Storyn fick inget riktigt fokus, men vi fick definitivt se en hel del gameplay och hur spelmekaniker fungerar.

TownsmenVR

Med VR som en växande genre har vi fått ta del av nästa bidrag till den virtuella verklighetens spelscen. Med TownsmenVR bygger du en stad i stil med Populous och Civilisation, för att inte nämna Black & White. Du tar rollen som en skum riddare, där dennes två händer står i fokus. Du kan bygga hus, bilda försvar, resa murar och gulla med katter. När vi såg videon skrattade många av oss högt och det var befogat. Det här ser ut att blir ett riktigt roligt VR spel som utnyttjar VR-kontrollerna på ett riktigt smart sätt. Vi kan räkna med en hel del let’s plays när det här spelet släpps, för mängden tok en kan hitta på är nästintill ändlöst.

Wreckfest

Minns ni Destruction Derby till Playstation? Vi får en mer brutal och våldsam variant av bilmassaker och med en del intresanta spelregler. Du slåss i arenor, tävlar längs vägar och oavsett preferenser för tävlingen är det en sak som alltid gäller – att totalt och skoningslöst skräpa sönder motståndet med ett ultravåld av bilkarosser. Nostalginerven kickade igång när en såg detta och det här kan bli en väldigt rolig titel att leka med tillsammans med vänner.

Biomutant

Det var en intensiv visning som mest gav en demonstration av olika moment som kan väntas när vi väl får spela spelet  själva. Det är ett högt tempo med intensiva fighter och spännande sätt att ta sig fram på. Vi fick även heja på lite nya karaktärer. Hypen var redan där tidigare och den demonstration vi fick gjorde knappast saken sämre.

Darksiders III

Vi får se mer gameplay från Darksiders III, en gameplay som ur sin kontext skulle kännas lite generisk om det inte vore för de klämkäcka kommentarerna som fyllde ut videon. Vi får lära oss lite om storyn bakom Fury och vad hennes agenda faktiskt är. Utvecklarna har tagit inspiration från Dark Souls och dess mer strategiska och taktiska stridssystem. Du kan alltså inte bara gå in och hacka sönder motståndet. Detta var med redan i första spelet i serien, men fokuset känns starkare den här gången. Vi får se henne använda olika förmågor för att ta sig fram på annars onåeliga ställen, samt hur lite uppfinningsrikedom kan belöna spelaren med nya, okända platser.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.