Titanfall lämnar samtliga digitala affärer

Titanfall har tagits bort från samtliga digitala affärer där det släppts, och kommer att tas även från prenumerationstjänster från och med den 1 mars 2022. Servrar för online-spelande kommer att förbli påslagna tills vidare (inget om hur länge är sagt ännu).

Studion bakom spelet, Respawn Entertainment, utannonserade tilltaget via Twitter den 1 december och gav ingen explicit anledning till varför. Kotaku spekulerar i att det handlar om den omfattande hacking Titanfall råkat ut för sedan det släpptes.

Titanfall är (eller var) en titel med bara multiplayer och endast onlinespelande. En rätt så ovanlig kombination när det släpptes på Xbox 360(!), Xbox One och PC under 2014. Det kritiserades för att vara just multiplayerorienterat och helt utan singelspelarkomponent. Detta samtidigt som det fortfarande kostade fullpris. Det sitter dock på stabila 86 poäng på Metacritic och dess frånfälle sörjs av många. Det gäller inte minst för spelhistoriker och arkivarier av vårt digitala underhållningsarv.

Det svider alltid till lite när ett bra spel tas bort. Men å andra sidan har jag aldrig spelat det själv och skulle nog inte heller med tanke på mina tävlingsnerver. Men ändå, det suger att valmöjligheten är helt borta nu. Eller kanske kan man köpa det fysiskt till Xbox One eller 360? Det verkar ju inte bli ett Titanfall 3 någon dag snart, men …

Låt oss hoppas att det inte bara är tomma ord.
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.