Artikeln är ett betalt samarbete:
Tjäna pengar till spelföreningen

E-sportlag och andra föreningar som spelar tillsammans kan tjäna pengar till föreningen eller laget genom att sälja delikatesser genom www.delikatesskungen.se. Deras lösning är nämligen öppen för alla grupper som vill få in inkomster till gruppaktiviteter, enturnering, matchkläder eller något annat som kräver finansiering. E-sportföreningar, andra ideella föreningar och skolklasser kan sälja delikatesskungens produkter för att få in pengar, men det är inte tillgängligt för privatpersoner. Vinsten som finns kvar när produkterna har sålts tillfaller föreningen och kan användas till vad de än önskar.

Endast kvalitetsprodukter

Precis som namnet föreslår så säljer man delikatesser som inkluderar salami, cheddarost, chokladpraliner, dragerad lakrits, olivolja och balsamvinäger. De olika delikatesserna går inte att köpa i butik och säljs endast av föreningar och skolklasser. Att produkterna håller hög kvalitet är en förutsättning för att det ska gå bra att sälja. Deras salami är till exempel Sveriges mest köpta salami i fem smaker och den är tillverkad av ett familjeföretag som har utvecklat sitt hantverk sedan 1800-talet. Delikatesskungens produkter är billigare än likvärdiga produkter i butiker, vilket gör att många vill köpa och är nöjda med sina köp. Den höga kvaliteten gör även att många kunder kommer tillbaka för att köpa mer.

Enkel försäljning utan risker

En kontaktperson som är över 18 år måste utses och det är kontaktpersonen som lägger beställningar, har kontakt med Delikatesskungen och arrangerar försäljningen. När kontaktpersonen har utsetts så beställer föreningen in ett gratis säljpaket som innehåller säljkataloger, beställningslistor och säljtips. Säljkatalogerna distribueras sedan av alla medlemmar som ska vara med och sälja. Det är vanligt att sälja till familjen, vänner, grannar, klasskamrater, arbetskompisar eller företag.

Ett tips är att förklara varför ni säljer produkter, eftersom det kan sporra köparen att handla om de vet att det går till er förening. Ska ni till exempel spara ihop för att kunna köpa nya spel, konsoler eller datorer så kan ni berätta det för era köpare. Utöver att sälja i person, så kan ni även sälja genom en webbutik som kan delas på sociala medier, via mail och sms.

När ni har fått in alla beställningar så lägger kontaktpersonen in en order, två veckor innan ni vill ha er leveransvecka. Produkterna levereras sedan till kontaktpersonen eller föreningens adress, och sedan skickar ni vidare till kunderna som har köpt produkterna. Föreningen behöver inte ligga ute med några pengar, för ni måste bara betala för produkterna när kunderna har betalat er. Vinsten behåller ni direkt. Det är enkelt att räkna ut hur stor vinst ni får genom att använda Delikatesskungens räknesticka som finns på deras hemsida. Det finns inget minimiantal som ni måste sälja, men det tillkommer fraktkostnader om ni säljer mindre än 25 produkter. För fler produkter än så är det alltid fraktfritt.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.