Tysta hönor i Sea of Thieves patch 1.0.8 och stöd för färgblinda

Patch 1.0.8 till Sea of Thieves introducerar inställningar för färgblinda och möjligheten att dumpa uppdrag.

Ah, mycket tydligare!

Tidigare i dag utförde Rare ett underhåll på sina Sea of Thieves servrar för att implementera veckans patch, den som uteblev i går. 1.0.8 i ordningen introducerade flera kvalitetsförbättringar och ökad stabilitet, men även ett par nya funktioner som sticker ut.

Patchen är cirka 800 MB stort på PC och ungefär hälften på Xbox One.

Bland annat har Rare påbörjat förbättringsarbetet med Sea of Thieves tillgänglighet för färgblinda. Det första steget är möjligheten att göra krysset på skattkartor tydligare. Krysset som i vanliga fall enbart är rött kan nu göras vit med svart kant, vilket gör det mycket lättare för personer med röd/grön färgblindhet att hitta krysset. Rare har sagt att de ska göra fler förbättringar för färgblinda, bland annat till spelets användargränssnitt.

Annat smått och gott

Vidare återintroducerar patch 1.0.8 möjligheten att ge varandra resurser som ursprungligen hörde till föregående patch men som kraschade spelet vid användning. En annan mycket efterfrågad funktion har implementerats med dagens patch, nämligen möjligheten att justera känsligheten när du siktar med vapen. Rare har valt att ha separata värden per skjutvapen, så att sniperentusiaster till exempel kan ha stabilare sikten på Eye of Reach.

Något som kommer göra alla handelsmän glada, mig själv inkluderat, är att hönorna i Sea of Thieves dämpat sig när de är ombord ett fartyg. Tidigare blev det ett jäkla kackel om någon hoppade, eller så mycket som petade sig i näsan nära hönsen. Nu både låter de mindre och mer sällan. Tack och lov!

Skarpögda spelare har säkert upptäckt att startskärmen förändrats med nya föremål. Bland annat ser vi en trumma och megafon – föremål som misstänks introduceras med uppdateringen The Hungering Deep.

Trumma och megafon har gjort en blygsam entré på ölbordet.

Nedanför följer en kort lista på höjdpunkterna av patchen:

För den fullständiga listan av patchnoteringarna, se Sea of Thieves officiella hemsida.

  • Det går att ta och lägga i resurser i lådor när de blir burna av andra spelare.
  • Det är nu möjligt att kasta oönskade uppdrag direkt från menyn.
  • Spelare ska nu hitta lore books i världen oftare.
  • Förbättrad prestanda ombord skepp och i scenarion med flera skepp (mycket märkbar!)
  • Förbättrade eldstrider under lagg.

Med mera!

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.