Ungdomsförbund utbildar föräldrar om spel

Ny bok finns att ladda ner gratis

18 augusti släpps en ny bok till föräldrar som vill öka sin förståelse för sina barns spelande. Det är ungdomsförbundet Sverok tillsammans med Studiefrämjandet som med detta vill skapa en ökad dialog mellan föräldrar och unga, skriver utgivaren i ett pressmeddelande.

Föräldrar och e-sport” är den senaste boken från Sveriges största ungdomsförbund – Sverok – Spelhobbyförbundet. Boken riktar sig till föräldrar som vill veta mer om onlinespel och e-sport.

Det finns ett kunskapsglapp kring onlinespel mellan generationerna. Vi hoppas kunna fylla det med den här boken, säger Jesper Englin, bokens redaktör.

I boken finns tips till föräldrar kring hur de lättare kan diskutera barnens spelande. Den beskriver också e-sportens grunder, innehåller en ordlista över vanligt förkommande ord inom e-sporten, samt tar upp den senaste forskningen kring e-sport och onlinespel. Boken är utformad så att det enkelt går att skapa studiecirklar kring materialet.

– Mycket av det vi gör handlar om att skapa en bättre miljö för alla som tycker om att spela spel. I dagsläget saknar många spelare stöd från sina föräldrar, mycket beroende på att kunskap kring mediet saknas. Det vill vi hjälpa till att fixa, avslutar Jesper Englin

10 tips på frågor du kan ställa till ditt barn om onlinespel och e-sport

För att skapa dialog och förståelse kring spelandet så kan du ta hjälp av de här tipsen. Visa att du värdesätter barn och ungdomars intresse – på så sätt blir det lättare att föra en konstruktiv diskussion och sätta gränser.

  • Vilka spel spelar du?
  • Vad är du bäst på i spelet?
  • Vad tycker du är svårt med spelet?
  • Vad tycker du är roligt med spelet? Vad fångar just dig?
  • Hur mycket tid tycker du är okej att lägga på att spela varje dag/vecka?
  • Skulle du vilja prata oftare med mig om vad som händer och vad du gör i i spelet, än vad du gör idag?
  • Har du varit med om att någon har skrivit elaka eller sårande saker till dig i spelet?
  • Vart går gränsen för vad som är gränsen för vad som är okej att säga till sina med- eller motspelare?
  • Får en uttrycka sig hursomhelst?
  • Vilken roll brukar du ha i spelet?

Beställ och ladda hem på www.esportforalder.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.