Utvecklarna bakom Goat Simulator ger oss dockteater i VR

Virtuell dockteater möter charader när du skapar en föreställning för dina vänner – hemma eller online.

Puppet Fever är Coffee Stains första VR-projekt och är den svenska indiestudion Coastalbytes nästa steg för VR-genrens framtid. Under sommaren 2016 uppmuntrade Coffee Stain spelutvecklare att skicka in sina VR-spel för utvärdering för förlagsavtal. För att skapa kännedom kring denna kampanj sponsrade Coffee Stain en rad game jams runt om i Sverige. Utvecklarna bakom Puppet Fever upptäcktes på ett Coffee Stain-sponsrat VR-game jam på DreamHack Winter 2016.

För att vidare främja game jams som en kreativ process sponsrade Coffee Stain även Coastalbytes deltagande i årets upplaga av Stugan. Coffee Stains planerar att lansera Puppet Fever på flera VR plattformar med början sent i fjärde kvartalet i år. Redan nu kan man anmäla sitt intresse av att bli alfa-testare genom att fylla i sin email-adress på spelets hemsida. För mer info kan ni besöka deras Facebooksida och följa dem på Twitter.

 

Coffee Stain Studios grundades i mitten av ingenstans i Sverige för sju år sedan och har nu blivit en av de mest framgångsrika utvecklarna på indiefronten. Mycket av deras framgång kan tacka för bra timing, men de har även kämpat för den själva, med en hög kvalitet på de spel som sett dagens ljus från deras sida. Med spel som Sanctum och Sanctum 2 som sålt över en miljon exemplar. Goat Simulator, som släpptes 2014, har sålt så mycket som 20 miljoner(!) kopior, till en bred variation av plattformar. Idag publicerar Coffee Stain spel som utvecklats externt via deras Coffee Stain Publishing. Läs mer om Coffee Stain här.

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.