Vad är du en fan av? Det finns en Pop! även för dig!

Vi har alla våra favoriter. Oavsett om det handlar om spel, filmer, sport, musik eller tv-serier. Vad som än ligger dig varmast om hjärtat kan du ge dig tusan på att Funko har tagit fram en Pop av just din favorit.

Som sagt, vi har alla något vi brinner lite extra för. För min egen del är det kanske föga överraskande tv-spel, men som de flesta andra gillar jag även filmer, tv-serier och dessutom sport på längden och tvären. En gång i tiden var jag en hängiven samlare av DVD-filmer och CD-skivor, men som bekant har tiderna förändrats. Idag för digitalt material i fysiska utgåvor en tynande tillvaro. Streamingsajter och nedladdningstjänster som Steam gör behovet av skivor och kassetter mindre än någonsin. Men vad skall vi samla på istället?

Det var nog ungefär den frågan Mike Becker ställde sig när han grundade Funko 1998. Till en början var produktionen småskalig. Den första figuren som togs fram var en bobblehead till den amerikanska restaurangkedjan Big Boy. Sedan dess har det hänt en hel del.

På Comic Con i San Diego 2010 visade Funko upp en helt ny produktserie som med tiden har blivit deras mest kända varumärke. Pop! var en helt ny uppsättning figurer med överdimensionerade huvuden som alla hade en förlaga inom populärkulturen.

Bolaget knöt till sig en mängd stora licenser från spelutvecklare, filmbolag och sportserier. Pop! växte snabbt och mottagande hos fansen var överväldigande. Nu fanns det något att samla på, oavsett om du gillade sport eller tv-spel.

Med tiden har det hunnit bli ca 6000 olika Pops i olika utföranden och jag vågar garantera att det finns någon just för dig. Du kanske älskar hockey och tittar på samtliga matcher med New York Rangers? Givetvis finns Henrik Lundkvist som en Pop! Eller så kanske du är en stor musikälskare och vill ha hela Queen i bokhyllan? Självklart går det bra. Katalogen är som sagt enorm och kvalitén på figurerna är utsökt. Funko har verkligen ett öga för detaljer och troligtvis kommer flera av dess figurer att nå ett stort samlarvärde i framtiden.

Är du nyfiken på om din favorit finns i den digra produktkatalogen? Ta gärna en titt på Funkos hemsida och börja fila på en önskelista. Jag varnar er dock. Risken finns att den blir lång…

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.