Vad är Sea of Thieves?

Så du undrar vad Sea of Thieves är? Det gjorde jag också en gång i tiden. Sitt ner och låt mig berätta om spelet som gör oss till sjörövare, yarr!

Många har frågar mig om Sea of Thieves. Vad det är för något? Kan man spela det på Playstation 4? Kan man dricka rom? Vad gör man? Är det som Black Flag? Kan man ha en apa? Och så vidare och så vidare. Som spelguru är det upplyftande när omgivningen erkänner ens kunskaper, men för att stilla havet av frågor har jag nu sammanställt allt vi vet om Sea of Thieves. Sätt dig ner, landkrabba, snart har jag nog gjort dig till en pirat ska du se!

Vad är det?

Sea of Thieves är ett alltid-uppkopplat äventyrsspel där du tar rollen som en ambitiös pirat med målet att bli en legend bland sjöskurkar. För att bli det gör du som en typisk sjörövare och gräver upp gömda skatter, snor andras skatter, skjuter kanonkulor och seglar skepp på haven. Sea of Thieves är ett sådant spel som blandar klassisk PvE och utmanande PvP, därför är det när som helst möjligt att stöta på andra sjörövare. Precis som vi lärt oss genom de senaste årens Pirates of the Caribbean är allianserna sjörövare emellan lika oförutsägbara som havet. Hjälps ni åt att gräva upp skatten, eller blir det bråk? Ni avgör själva, har har!

Båten kan utrustas med kosmetiska föremål så som skrov, segel och flagga.

Kan man spela det på Playstation 4?

Nej, det kan du inte. Anledningen till det är att spelet utvecklas av brittiska Rare, skaparna bakom klassiker som Donkey Kong Country, Goldeneye 007, Perfect Dark och Banjo-Kazooie, och ges ut av Microsoft. Sedan Rare köptes upp av Microsoft 2002 har de skapat spel exklusivt till Microsofts plattformar. Av den anledningen är det högst otroligt att Sea of Thieves släpps på någon annan konsol än Xbox One.

Nu ångrar du att du valde Playstation 4 över Xbox One, har har! Men gråt inte! Sea of Thieves går även att spela på en sån persondator, PC. I och för sig spelas Sea of Thieves då genom Microsoft Store och inte Steam. Har, har, nu har du min tillåtelse att gråta!

Kan man dricka rom?

Ingen pirat jag känner till har varit nykterist. Supandet av kopiösa mängder alkohol har alltid tillhört piratens livsstil, så även i Sea of Thieves. På tavernor kan spelare plocka upp en stor mugg och fylla den med grogg hos ägaren. När du väl är full på groggen kan du sedan ha lite roligt. Förutom att du vinglar runt som en enbent sengångare kan du kaskadkräkas, på dig själv eller andra. Blir du nedkräkt kan du skölja bort returen genom att ta ett dopp i havet eller be någon kasta en hink vatten på dig. Hinken är dessutom ett verktyg för busiga fyllesvin, då det går att spy i hinken och spara det till någon som förtjänar en illaluktande dusch.

Nej det är inte hans skägg. Det är en fontän av magsyra blandat med sprit.

Ni som kan er sprit vet att begreppet grogg ursprungligen myntades av den brittiska viceamiralen Edward Vernon när han serverade sin besättning rom med vatten 1740. Så på sätt och vis kan du dricka rom i Sea of Thieves. Det skulle däremot inte förvåna mig om du vid sällsamma tillfällen får tillgång till ren rom med särskilda effekter på din karaktär.

Vad gör man som pirat?

Frågan med det mest självklara svaret som ändå är svår att definiera. Spelet går ut på att bli en legend på de sju haven och för att bygga på ryktet och stiga i ökändhet gäller det att leta skatter, döda skelett och andra pirater samt fånga och frakta gods. I skrivande stund känner vi för tillfället till tre företagare: Gold Hoarders som skickar dig på skattjakter och belönar dig med guld och uppgraderingar för din kompass; Order of Souls som vill ha de mystiska krafterna hos odöda och belönar dig med nya muggar och lyktor; och Merchant Alliance som belönar dig med en kikare för att hämta och frakta gods. När du blivit en piratlegend introduceras du för en ny grupp som erbjuder de svåraste uppdragen i spelet. Dessa är de huvudsakliga aktiviteterna i Sea of Thieves.

Låter det lite lätt?

Sea of Thieves är enligt Rare ett spel som ska underhållas och uppdateras i tio år, ett vanligt löfte från utvecklare av så kallade servicespel. Därmed kan vi räkna med nytt innehåll mellan varven – och förhoppningsvis sköter Rare det bättre än vissa andra spelutvecklare.

Vävt in i de olika aktiviteterna är spelets PvP. Du kan när som helst stöta på andra pirater som kan ställa till det för dig. Det kan också vara du som råkar på en intet ont anande pirat och bestämmer dig för att sänka hens skepp medan de är iväg. Du kan också hitta skeppsvrak med potentiella skatter, hemligheter eller annat skoj på dina resor. Har du otur seglar du för nära sjöodjuret Kraken. Slutligen, om du har en stark och modig besättning kan ni ge er iväg på plundringståg på de raidliknande Skeleton Forts. För att hitta till den dödsfarliga forten följer du de ondskefulla molnen på horisonten som föreställer en skalle.

Borda skepp genom att skjuta besättningen mot fienden.

Är det som Black Flag?

Nej. Även om den öppna världen och piratlivet kan påminna om det karibiska lönnmördartåget från Ubisoft så är Sea of Thieves primärt ett multiplayerspel – som dessutom är online. Du kan visserligen spela själv på en mindre skuta, men att navigera, hissa segel, styra båten och laga eventuella läckor helt själv är en utmaning. Med en besättning kan var och en ansvara för olika positioner.

I början av Sea of Thieves genereras ett gäng pirater slumpmässigt som du kan välja mellan. Är du inte nöjd kan du slumpa om piraterna tills du får någon du vill ha. Detta för att göra piratbefolkningen diversifierad och för att du ska känna dig någorlunda unik. Din pirat kan du sedan köpa kläder och utrustning för allteftersom dina skatter växer. Ingen utrustning är begränsad av kön – alla kan ha på sig allt.

Kan man ha en apa?

Det är sagt att Sea of Thieves kommer ha ett system för mikrotransaktioner, däribland olika husdjur. Apor lär vara tillgängliga eller bli tillgängliga vid någon punkt så var beredd att hosta upp lite stålar när det blir dags. Med det sagt så vill Rare vara tydliga med att alla mikrotransaktioner enbart är kosmetiska.

Sea of Thieves kommer dessutom vara fritt från lootboxes.

Sjörövarlivet väntar

Sea of Thieves släpps den 20 mars till Xbox One och PC via Microsoft Store. Bokmärk Varvat.se och gilla oss på Facebook för att hålla dig uppdaterad på allting om Sea of Thieves. När ni väl är ute till havs i mars så är det bäst att ni aktar er för oss – bara en vänlig varning, oss sjörövare emellan.

Guld!

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.