Var speciell i Fallout 76 med ny karaktärsutveckling

Lägg korten på bordet och visa vem din karaktär verkligen är. Fallout 76 använder nya system för karaktärsutveckling.
Med perk-kort kan du styra över din karaktärsutveckling. Mutationer utvecklar din karaktär ofrivilligt.

Till skillnad från föregående spel i den postapokalyptiska serien använder sig Fallout 76 av kort för att utveckla och specialisera din karaktär. Korten har särskilda perks, vissa känner vi igen från tidigare Fallout-spel så som Night Person. Andra kort är nya och inriktade på spelets onlinefunktioner, till exempel Revenant som gör att du orsakar 25% mer skada i två minuter efter att en annan spelare återupplivat dig.

Korten är sorterade till de olika attributen hos din karaktär, styrka, tålighet och så vidare och har en kostnad som måste uppfyllas för att använda dem. Under spelets gång samlar du kort som du kan växla mellan beroende på situation (dubbletter går att slå ihop och uppgradera). Baserat på hur högt attributet är kan du använda fler och dyrare kort. Attributen ökar du varje gång du stiger i nivå.

Med mer än hundra kort finns det gott om variationsmöjligheter för spelare som investerar i Fallout 76.

Fallout 76 är ett onlinespel är det uppmuntrat att spelare slår sina kloka huvuden ihop. Till Fallout 76 har Bethesda anpassat karismaattributet åt spelare som fokuserar på samarbete. Majoriteten av karismakorten går att dela med spelare in din grupp, vilket gör att karismatiska spelare kan förstärka sina kamrater och ge dem perks de annars kanske inte har.

Andra funktioner

Förutom perksystemet kommer din karaktär kunna utvecklas åt andra riktningar på grund av det nya mutationssystemet. När karaktären utsätts för mycket strålning ökar risken att den drar på sig en spontan mutation. Dessa är slumpmässiga, men det finns perks som ökar chansen för positiva mutationer eller modifierar dem på olika sätt. Mutationer är som perks med undantaget att du inte väljer dem. Troligtvis finns det metoder att ta bort mutationer eller byta mutationer.

När som helst kommer spelare kunna byta utseende och kön på sin karaktär. Bethesda inser att spelare behöver investera mycket tid i sin karaktär och vill inte att spelare ska känna sig tvungna att börja om spelet om de inte är nöjda med hur näsan blev.

Vill du veta mer rekommenderar jag er att se på Fallout 76-panelen från helgens QuakeCon 2018.

Fallout 76 släpps den 14 november till Playstation 4, Xbox One och PC.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.