Världens största Super Smash Bros.-turnering anordnas i Göteborg

Beast 6 går av stapeln i Eriksbergshallen

19-21 februari anordnas e-sportturneringen Beast 6 i Eriksbergshallen. Över 650 spelare är anmälda, vilket gör detta till Europas största turnering i datorspelet Super Smash Bros. Turneringen anordnas av ungdomar från Ungdomssatsningen i Göteborgs Stad.

 Spelarna som deltar i Beast 6 är mellan 12 och 35 år och kommer från 26 olika länder, till exempel Zimbabwe, USA, Japan och Kuwait. På turneringens eventsida på Facebook-sida får spelarna hjälp att ordna sovplats på vandrarhem, närliggande hotell och göteborgares soffor, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

24-årige Alexander Gabrielsson från Göteborg är en av arrangörerna. Han har spelat Super Smash Bros i åtta år och berättar att spelarna har en stark gemenskap.

Det är lätt att träffa nya kompisar på turneringarna och de flesta jag känner spelar samma spel, säger Alexander.

Samarbete med Ungdomssatsningen

Alexander projektleder Beast 6 tillsammans med fem andra ungdomar. De får hjälp av Fängelset och Arena 29, som är delar av Ungdomssatsningen i Göteborgs Stad.

När vi hjälper till att förverkliga en idé utgår vi alltid från ungdomarnas förkunskaper, säger Roger Andersson på Arena 29. Efter vårt samarbete ska de själva kunna genomföra fler arrangemang. Beast 6 är ett bra exempel på hur ett modernt arbete med ungdomar kan se ut år 2016.

Ungdomssatsningens verksamhet består av aktiviteter och evenemang som ungdomar själva arrangerar och tar initiativ till. Ungdomarna får stöd av ungdomskonsulenter som handleder och hjälper dem att prioritera och genomföra sina idéer på ett tryggt och säkert sätt. Förutom turneringen Beast 6 har ungdomar arrangerat bland annat loppisar, utställningar, festivaler, konserter, LAN, dans och teater i samarbete med Ungdomssatsningen.

Vill du vara med i publiken?

Alla är välkomna att besöka Beast 6 i Eriksbergshallen. Dagpass kommer att säljas på plats. Du kan läsa mer om evenemanget om du söker efter Beast 6 på Facebook.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.