Vi har lekt Cyberpilot i Wolfensteins kommande VR-spel

Vi har även satt HTC Vive Pro på prov för första gången.

På årets Gamescom finns mängder av hårdvara. En av dem lockade mig lite extra. Som den VR-nörd jag är så har jag längtat efter att få sätta nästa generations VR på prov, och under mässan fick jag alltså mjölet att för första gången dra på mig nya HTC Vive Pro. Nyheterna är egentligen inte många. Med nya trackers kan flera personer röra sig i samma VR-värld. Med viss risk för att krocka med varandra. Den stora nyheten är dock den högre upplösningen, en egenskap som varit hett efterfrågad bland oss VR-spelare. Spontant känns definitivt den högre upplösningen av, men det märks fortfarande en viss screen door-effekt. Det är dock tydligt att VR inte är årets stora snackis på mässan och de flesta utvecklare håller till i de mindre mässhallarna förpassade till blygsamma montrar.

Det spel vi testat är Wolfenstein: Cyberpilot, en fristående uppföljare till de tidigare Wolfenstein-spelen. Demot vi fått känna på pågår i ca 10 minuter och tar oss tillbaks till 1980 och Paris i en alternativ verklighet där nazisterna håller ett fast grepp om Europa. Ditt jobb blir att ta kontrollen över en nazi-robot som styrs med hjälp av Vives VR-kontroller, för övrigt exakt lika dana till den första Viven. Din robot kan antingen spruta eld eller rusa mot fienden i en kort sprintattack. Roligare än så blir det inte i det demo vi testar under Gamescom.

Det som imponerar mest Wolfenstein: Cyberpilot är utan tvekan den grafik som presenteras tack vare Vive Pro. Paris gator är vackra trots nazisternas härjningar. Omgivningarna badar i ett varmt solljus och allt som förstör idyllen är ettriga soldater om väller fram ut varje vrå. Det är synd att säga att Wolfenstein: Cyberpilot bjuder på avancerat motstånd. I din mekaniserade rustning är du snudd på oövervinnerlig och fiendens kulor studsar obemärkt förbi. En välriktad attack med eldkastaren grillar hela gäng nazister och du känner dig odödlig. Demot slutar med att du står öga mot öga med en väldig robot som troligen hade bjudit på rejält motstånd. Tyvärr fick jag aldrig möjlighet att mäta mina krafter med den enda fienden som bjudit på en rejäl fight.

Wolfenstein: Cyberpilot har potential att bli ett bra VR-spel, men vi har fått känna på allt för lite för att kunna avgöra om det blir en lyckad VR-debut för serien. Det kommer att krävas betydligt fler funktioner och fantasifulla robotar för att locka mig till ett köp. Förhoppningsvis får vi möjlighet att återkomma till Cyberpilot i en framtida recension.

HTC Vive Pro sätts på prov för allra första gången.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.