Vi har testat Star Wars Battlefront

Den största spelanläggningen på årets Comic Con Gamex stod nog Star Wars Battlefront för. Något som var väl motiverat för att fylla slagfältet på Hoth från inledningen av Rymdimperiet Slår Tillbaka. Efter en briefing från ”It’s a trap”-figuren tog redaktionen från Varvat plats med mässans besökare för att sparka lite rumpa. Självklart hamnade vi på rebellernas sida och var hårt pressade av imperiets överväldigande AT-AT:s. Vi kämpade, men kraften var inte stark nog i oss.

Utan några direkta möjligheter att kommunicera irrade jag mest runt i skyttegravarna i hopp om att hitta en motståndare att skjuta i ryggen. Oftast slutade det med att jag själv blev skjuten i ryggen eller prickad av en sniper på irriterande långt avstånd. Slagfält av den här storleken gör mig bara förvirrad, vilket är en av anledningarna till att jag ryggat undan när någon nämnt Battlefield. Men det här var ändå annorlunda. Jag var engagerad, jag hade kul, jag var där. Dice har lyckats fånga känslan av rymdsagan perfekt i allt från laserskottens ljus, explosionernas gnistor till grafikens härliga retro science fiction. Autenticiteten var ett hundra procent. Det här är Star Wars.

battlefront comic con

Under den vackra Star Wars-lacken märktes det att en erfaren utvecklare låg bakom bygget. Dice har inte legat på latsidan. Battlefront flöt på mjukt, animationerna var utmärkta och vapnen fungerade som förväntat. Inte någon gång kände jag mig lurad av spelet. Det finns en kvalitet i spelet som inte gick att förneka, trots att spelet fortfarande är i utvecklingsstadiet.

Efter matchen lämnade redaktionen Battlefront med en generellt positiv inställning som till stor del grundades i den känsla spelet förmedlade. Farhågor finns såklart. Kommer spelets multiplayerinnehåll väga upp till avsaknad av en singleplayerkampanj? Tänk om releasen blir lika buggig som den var för Battlefield 4? Eller om AT-ST:n är övermäktig? Oroligheterna är många, men det finns hopp – och en jäkla massa förhoppningar.

Star Wars Battlefront släpps den 17 november till Playstation 4, Xbox One och PC.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.