Vi summerar Dreamhack Winter 2017

Årets upplaga av Dreamhack Winter 2017 är nu över och kontentan är att det återigen blev succé för eventet. Mängder av spännande e-sportmatcher spelades och nya spelare blev upptäckta av en enastående publikansamling live och via stream. Förutom att vi fick se spelare göra upp i storslagna spel som Dota2 CS:GO och Heartstone så fick vi i vanlig ordning också möta mängder av happenings under DH Winter 2017, exempelvis ”cosplay” som är en artistisk uttrycksform på frammarsch.

Förutom spelorientering och events så var DH 2017 även en insteg till betting på e-sport för många deltagare och det sannerligen en spännande del av den digitala sporten som växer i popularitet för varje internationellt event.

Uppmärksammande svenska framgångar

Då det som vanligt finns flera nationaliteter representerade på Dreamhack är det såklart extra kul att uppmärksamma när svenska spelare når framgångar. En av de mest omtalade av spelarna inför eventet var svenska Super Smash Bros, Melee-spelaren Adam ”Armada” Lindgren och det var inte heller mer än rätt. Efter att han genomfört en otroligt stark säsong avrundande han nämligen året på bästa tänkbara sätt genom att kamma hem förstapriset i Dreamhack Smash Championship. Även om framgångarna låg i luften så erbjöds det relativt höga odds från olika svenska spelbolag på att han skulle kamma hem segern i sin genre.

Förutom segern i singel så säkrade Adam ”Armada” Lindgren också förstaplatsen i dubbel tillsammans med ”Android”.

I övrigt kunde vi fira svenska framgångar i spelet Rainbow Six: Siege där laget ”BK is watching” kammade hem förstapriset och en prissumma på 50.000 kr. Rainbow Six: Siege är ett strategispel som från början baserades på det litterära verket av thrillerförfattaren Tom Clancy. För dig som gillar att spela i lag och verkligen utforska begreppet ”team play” är Rainbow Six-serien verkligen något att sätta tänderna i.

Ett annat spel som spelades och som var särskilt populärt bland svenska spelare var det nylanserade spelet Call of Duty: WW2 från men dock utan etablerade svenska framgångar. Är du mer nyfiken på hur spelet är utformat så kan du ta del av vår rykande färska spelrecension av Call of Duty: WW2.

Stort uppsving för odds på e-sport

Precis som för varje stort e-sport event så är det fler och fler spelintresserade som också får upp ögonen för att spela på odds på E-sport. Orsakerna till det är flera, men en av de största är utan tvekan att svensk spelkultur länge har varit drivande på marknaden och vi har många svenska storspelare och lag. Med popularitet och framgång kommer också favoritskap. Det senare föder senare sannolikhet för segrar och därmed också underlag för oddssättning.

Under Dreamhack gick det att spela på mängder av matcher och event och förutom låga favoritodds fanns det även en och annan riktig högoddsare som skrällde till det. Om du är intresserad av att lära dig mer om hur du spelar betting på e-sport så kan du kika igenom den här listan på aktörer som hjälper dig att dra igång din spelkarriär.

Cosplay fick välförtjänt uppmärksamhet

Bortom e-sport och digitala matcher så erbjuder Dreamhack även något som för många besökare var en annorlunda och speciell upplevelse – nämligen ”Cosplay”. Om du inte är bekant med begreppet sedan tidigare så handlar det om att klä ut sig – upp sig, till karaktärer från olika spel. Detta har blivit en trend som kontinuerligt växt och som numera drar till sig mängder med uppmärksamhet. Under DH tävlade spelarna/personerna om 30.000 kr i prispengar och i slutändan var det tre spelare som röstades fram av en jury som de absolut bästa i sitt slag. Spelen som de vinnande karaktärerna kom ifrån var Overwatch, The Witcher 3 och League of Legends (LoL). Mer information om vinnarna och från tävlingen i Cosplay hittar du via den svenska officiella sidan för Dreamhack Winter.

Spännande fakta från årets sista LAN-event

Med DH Winter 2017 har årets sista stora LAN-event gått av stapeln (åtminstone i Sverige). Att det blev en given succé har vi redan nämnt. Vad du dock kanske inte vet är att all framgång kommer med ett pris. När det kommer till årets upplaga av DH-eventet så kommer detta pris utifrån följande fakta;

  • 800 medarbetare arbetade med eventet
  • 000 besökare gjorde eventet till vad det blev
  • Över tre ton kebab konsumerades
  • Nästan 20 miljoner kronor i prispengar delades ut

Nu ser vi med spänning fram emot vad det nya året kommer att erbjuda i form av spelutveckling, nya lanseringar och kommande DH-event. Vi bevakar den stora spelscenen och vi presenterar ett kontinuerligt nyhetsflöde så se till att kika in här hos oss på Varvat.se med jämna mellanrum!

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.