VR i fokus på PlayStations presskonferens

I går höll Sony en välbesökt presskonferens på Paris Game Week och mycket handlade om det kommande VR-headset, Playstation VR. Shuhei Yoshida berättade bland annat att över 200 utvecklare jobbar med titlar till Playstation VR. Det finns ännu inget spikat lanseringsdatum, men mycket talar för att vi får se headsetet i butik under första hälften av 2016.

Här följer lite samlade nyheter från den fullspäckade presskonferensen:

Battlezone

Först ut i Playstations VR-satsning blir Battlezone som är en reboot av Atari-klassikern med samma namn.

Until Dawn: Rush of Blood

För er som av någon anledning inte blev skrämda nog av Until Dawn så meddelar Sony att man släpper en ny version exklusivt för Playstation VR. Jag är inte säker på att jag kommer våga recensera Until Dawn: Rush of Blood…

Robinson: The Journey

Crytek presenterade också sitt kommande äventyrsspel Robinson: The Journey som även det blir kompatibelt med Playstation VR. Akta dig för dinosaurierna!

Gran Turismo Sports

Även racingfantaster kommer att få sitt när Playstation VR lanseras. Gran Turismo Sports lär bli en mycket värdig uppföljare till de numera klassiska bilspelen i Gran Turismo-serien. Betan släpps i början av nästa år.

Tekken 7

https://www.youtube.com/watch?v=JQBAXyHEtgs

Även fightingliret Tekken 7 kommer att få stöd för VR. Hur det kommer att fungera rent praktiskt framgår inte av lanseringstrailern, men vi kanske får räkna med att en och annan antik urna lär åka i golvet när VR-glasögonen åker på.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.