World of Warships: Legends tar havsbataljer till konsol

Efterfrågan har varit stor och nu svarar Wargaming äntligen med en konsolversion av World of Warships.

Ett av mina sista möten på Gamescom 2018 var med Wargaming. I ett mysigt litet rum i deras tillfälliga lokaler introducerades jag till World of Warships: Legends – konsolversionen av det populära World of Warships.

Konsolanpassning

World of Warships har funnits till PC sedan 2015 och har sett flertalet uppdateringar och justeringar. Fans har i ett par år nu efterfrågat en release på konsoler sedan studions andra spel World of Tanks migrerade till Playstation 4 och Xbox One. Wargaming meddelar nu att det omtyckta krigsspelet är under utveckling till konsol och mötet med dem i Köln handlade om hus spelet anpassats till konsolformatet.

Överlag har spelet fått krympa lite för att lämpa sig för spelsessioner vid teve. Antalet stridande spelare är reducerade till 18 (nio mot nio) för att dra ner på speltiden per match till omkring åtta minuter. Av samma anledning är progressionen i spelet strömlinjeformat och reducerat till sju nivåer. Valet gjordes inte för att dumma ner spelet utan göra det mer tillgängligt för konsolspelare.

Vissa skepp så som Yamato och Carrier-skeppen behöver ingående omarbetning och balansering innan de blir tillgängliga i Legends.

De tydligaste skillnaderna syns i användargränssnittet på World of Warships: Legends. För att passa spel på en teve på avstånd behövde menyer och övrig information rensas från överflöd och av presentationen att döma föll användargränssnittet naturligt på skärmen. Informationen som dök upp var inte i vägen för upplevelsen.

World of Warships: Legends är fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadie, men en stängd alfa ska bli tillgänglig i september. Är du nyfiken på att titta närmare kan du segla in på den officiella hemsidan.

I World of Warships: Legends får Commanders lite kärlek. Varje nation får åtta Commanders med tydliga styrkor som lämpar sig till specifika skepp. Detta hoppas Wargaming ska göra Commanders meningsfulla val och motivera spelare att känna att deras spelstil träder fram.

World of Warships: Legends har ännu inte något releasedatum, men håll utkik på Varvat.se för mer information längre fram.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.