Papparecensioner: Pokémon Sword och Shield Expansion Pass

Gud vad skönt att inte behöva köpa ett nytt Pokémonspel för en gångs skull! Med Expansion Pass förlänger och tillför du till dina äventyr i Pokémon Sword eller Pokémon Shield med nya pokémon att fånga, nya tränare att spöa och nya sätt att göra dina favoriter starkare. Expansion Pass är ett givet för pokénördar och en bra julklapp för tränare som har grundspelet.

Jag har spelat Pokémon sedan jag var elva år och (nästan) varje generation har följts av en uppgraderad eftersläntrare. Röd och Blå hade Gul, Ruby och Sapphire fick Emerald och så vidare. Metoden har indirekt försatt fans i en obekväm situation där du antingen köper både grundspelet och senare den uppgraderade utgåvan, eller väntar uppemot ett år på uppgraderingen och missar pokéhysterin. Det är slut med såna dumheter nu!

För första gången någonsin i seriens historia har Pokémonfabriken beslutat sig för att utöka spelet med nedladdningsbara expansioner istället för uppgraderade spel som du behöver köpa på nytt. För ett par hundralappar köper du ett Expansion Pass med två nya äventyr: The Isle of Armor och The Crown Tundra! Dessa tar dig på nya äventyr i främmande områden för att fånga och gulla med nya pokisar. Det är fenomenalt och något jag hoppas vi återser i nästa generation pokémon.

The Isle of Armor kom ut 17 juni och The Crown Tundra 23 oktober. Båda delarna är inkluderade i Expansion Pass.

I The Isle of Armor får du en karate-koala och går på ett kampsportsinspirerat äventyr på en liten paradisö. I The Crown Tundra, som är det senaste tillägget, är halva grejen att leta efter legendariska pokémon i spelseriens motsvarighet till Lappland. Båda delarna är suveränt roliga om du älskar pokémon och vill fortsätta Sword eller Shield. Du får träffa knäppa karaktärer som den hyperaktiva farsan Poeny, och Klara som är lika ambitiös som hon är taskig. Du hittar både lökiga reskins som Slowpoke med gula fläckar och spännande nya arter som aldrig tidigare skådats!

Eftersom Pokémon Sword och Pokémon Shield enbart är kompatibla med sin respektive version av Expansion Pass är det viktigt att du köper rätt pass. Du kan läsa vår artikel för mer information.

Legendarisk förbättring och mer av samma

Förutom det nya spelläget Dynamax Adventures, i vilket du själv eller tillsammans med andra online kör en slags boss rush på Max Raider och ska besegra flera jättepokémon på raken, finns det inte många nya aktiviteter i Expansion Pass. Du fångar, tränar och strider med pokémon samtidigt som du har ett storydrivet äventyr. Inget direkt nytt. Det är mer pokémon helt enkelt!

Det som däremot är fantastiskt med Expansion Pass är alla nya funktioner som drastiskt ökar spelets kvalitet. Du kan göra vanliga pokémon till gigantamax-versioner av sig själva, locka fram dolda egenskaper hos dem och lära dem nya ”tutor moves”! Dessutom tillkommer nya föremål att utrusta dem med för att anpassa dina strategier och leka med nya synergier. För att inte tala om nya regionsspecifika versioner av älskade pokémon, samt ett par nya att inkorporera i ditt lag.

Läs mer om alla nya funktioner i Pokémon Sword och Shield Expansion Pass på spelets officiella hemsida.

Expansion Pass till Pokémon Sword och Pokémon Shield är ypperliga tillskott om du gillar pokémon. Du får lätt ut 20-30 timmar ur The Isle of Armor och The Crown Tundra, ännu mer om du tar dig tid att hitta alla legendariska monster. Flera nya system gör det lättare att skapa tävlingsinriktade pokémon medan nya kläder och effekter till ligakorten gör det trevligare för casualspelare.

Är du en pokémaniac, eller har en pokémonfan i familjen, kan du inte hamna fel med Expansion Pass. Den kostar cirka 300 pix på Nintendo eShop och kan laddas hem medan ni glor på Kalle Anka – sedan är mellandagarna räddade! Har du inte Pokémon Sword eller Shield går det numera att köpa spelet och passet i ett dubbelpack, men akta dig för prislappen; den kan svida.

Summering
För mig som alltid avskytt Pokémons 1.5-spel är övergången till DLC älskvärd. Du behöver inte köpa om samma spel för att få det nya innehållet och du kan fortsätta med din tränare och pokémon utan att behöva börja om från noll. Expansion Pass till Pokémon Sword och Shield är ett bra tillägg som ger dig mer pokémon för pengarna. Fans av spelet har ingen anledning att avstå. Expansion Pass är en given julklapp för den yngre pokémontränaren i familjen som redan har Sword eller Shield. Ett minus är att den nya utgåvan som innehåller både grundspelet och expansionen kostar 900 SEK – en stor kostnad för nya spelare ute efter hela upplevelsen.
Bra
  • Mer pokémon!
  • Fler sätt att förbättra dina favoriter
  • Fortsätt på nya äventyr
  • Så himla många legendariska pokémon!
Sämre
  • Inget direkt nyskapande
  • Korta äventyr
  • 900:- för spelet och expansion pass är lite mycket.
8
Bra
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.