Vi har testat Medusa Street XE Stereo Headset

Jag skriver musik. Jag tycker om att leka med smådetaljer och jag vill att helheten ska ge rätt bild av det jag komponerar. För mig är ljudet otroligt viktigt i allt och när jag spelar spel blir jag lyrisk av att höra snygg ljuddesign. För ett bra exempel, kolla upp soundtracket till Super Metroid till SNES. Det är en begränsad maskin, men ljudbilden är magisk!

Här på Varvat recenserar vi oftast spel, men det händer, vid vissa tillfällen, att vi förgrenar oss till hårdvaran som hjälper till att skapa den där spelupplevelsen som gör den värd att minnas. I det här fallet är det ett headset från SpeedLink vid namn Medusa Street XE som står på prövning.

Medusa Street XE

Det här är mer anpassat för extremsport än drakdödande framför en skärm.

Första intrycket säger mycket

När jag tittar på kartongen som hörlurarna kommer i börjar tankarna till spel dra sig bortåt. Vi ser en herre i en färgexplosion på en skateboard, vilket direkt drar mina tankar till annat än spel. Är det här headsetet mer inriktat på andra aktiviteter än de som sker online? Jag läser vidare på framsidan och det står att det är en meter kabel och att den är kompatibel med smartphones och notebooks. Med en meter sladd och markerad kompatibilitet för telefoner och elektronik som inte är fullt lika relaterade till onlinespelande känns det inte som ett headset inriktat till gamers.

Efter att ha kopplat in det till datorn (som f.ö. står alldeles bredvid mig vid soffan) märker jag att jag får luta mig framåt på ett väldigt obekvämt sätt för att överhuvudtaget kunna använda hörlurarna när jag spelar. Som headset för gamers får sladden -7 av 10. Den är katastrofalt kort och kräver att du har möblerat på ett särskilt sätt för att få det att fungera, såvida du inte råkar sitta på en förlängningssladd för 3,5 mm eller har en ingång direkt i tangentbordet. Innan ni börjar sucka besviket ska det tilläggas att, precis som förpackningen antyder, att det här headsetet inte är designat för gaming i första hand. Som musiker använder jag viss musik för att avgöra hur en ljudbild återges i olika högtalare och samma procedur användes för Medusa Street XE. Låt mig ge er en liten bild av vad mina intryck av det som ett ”ute och gå”-headset var.

Soundtrack till ditt liv? Ja. Spelljud? Nej.

Medusa Street XE

Designen är snygg och bekväm, men når inte riktigt fram.

När jag satte på mig headsetet kände jag hur väl det inkapslade öronen. De gav lagom med utrymme för att det inte ska kännas instängt och bli för varmt. Detta bådar gott för isolering av yttre ljud och det tycker jag att Medusa Street XE sköter på ett riktigt bra sätt. Inte perfekt, men väl godkänt, helt klart. Jag brukar alltid testa dubstep för att få en känsla för ljudbilden. Säga vad man vill om musikstilen, men den utnyttjar ofta hela spektrumet av frekvenserna och det ger en väldigt tydlig bild av hur väl hörlurarna återger ljudet. Medusa Street XE gör ett bra jobb på den punkten, även om jag skulle vilja ha lite mer bas i dem. När jag inte använder hörlurarna kan jag rotera hörselkåporna och vika ihop dem lite snyggt och prydligt, vilket underlättar bekvämligheten att ha med dem då de inte används . Att ha ett par feta hörlurar runt nacken, med hörselkåpor som sitter i halva ansiktet är inte särskilt skoj, men de här är lätta att vika undan.

Jag har testat att använda Medusa Street XE för spelande och de ger en bra ljudbild som skapar rymd. Men sladden! Den där envist korta sladden! Jag klarar inte av att spela med de här hörlurarna just för att de har så frustrerande kort sladd, men det hindrar dem inte från att hålla en bra kvalitet för sitt pris. Jag skulle inte rekommendera att använda de här lurarna för gaming, just på grund av sladdlängden (såvida ni inte har någon bra lösning på det) men de är ypperliga för att lyssna på musik och ha med sig som ett ”ute och gå”-headset.

Att tala är silver…

Medusa Street XE

Mikrofonen…eller ”spraklådan” som jag valt att kalla den.

Mikrofonen vill bara inte fungera för mig. Det sprakar och låter illa och när jag testar att spela in lite prat är det ett konstant oljud där man hör lite prat i bakgrunden. Jag har krånglat fram och tillbaka och den vill bara inte fungera. Mitt intryck av mikrofonen är därför katastrofalt, men efter att ha kollat upp lite videos där man får höra mikrofonen fungera som folk låter det riktigt bra. Eller ja, så bra som det kan låta med ett headset.

Själv väljer jag att använda en separat mikrofon för bättre ljudkvalitet. Mikrofoner på headset har en tendens att tappa i kvalitet, just för att de bara utgör en del av funktionerna på ett headset, men den här mikrofonen håller absolut måttet. Med det sagt så är det fortfarande bra kvalitet för sin prisklass, men jag känner att om jag vill ha bra ljud i en konversation på just Skype eller i någon onlinespel väljer jag hellre att använda en ordentlig mikrofon, speciellt avsedd för ändamålet. Slutpläderingen blir den att det är ett bra headset men baserat på prislappen på prisjakt känns det lite i överkant. Jag har ett headset som jag använder sedan tidigare som hade samma pris och jag känner att de håller en högre kvalitet än dessa.

Läs mer om vår betygskala >>

Bra
  • Bra utrymme för öronen
  • Helt okej ljudbild
  • Du kan vika in dem för bättre komfort
Sämre
  • Kort sladd! Vad tänkte ni, SpeedLink?!
  • En mikrofon som tydligen inte behöver vara jättesugen på att samarbeta.
6
Skapligt
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.