HyperX Cloud III Wireless gaming-headset recension

Ryggraden I min gaminghårdvara har sedan länge varit HyperX och deras breda utbud av möss, tangentbord, headsets och mer där till. För det mesta har jag varit nöjd med grejerna, men det har visat sig med tidens gång att kvaliteten inte alltid har varit top notch. Ett exempel har varit den klena designen på keycapsen som suttit på de tangentbord jag testat. Efter ett par års användning har plasten nötts och knapparna lossnat. Inte helt lyckat om det skulle hända mitt i en intensiv CS-match. Även det headset jag alltid förlitat mig på började efter ett par år att flagna konstläder från kåporna, vilket varken är snyggt eller bekvämt. Därför är det med stor tillförsikt jag nu tagit mig an att sätta HyperX Cloud III Wireless på prov. Hur klarar det månader av intensiv användning?

Rätt och svart är faktiskt en rätt skön combo. Eller hur?

Ja, ni läste rätt. Jag har testat HyperX Cloud III Wireless sedan innan jul. Det kan vara något av ett rekord i att dra ut på en recension, men i det här fallet känner jag dock att en gedigen testning känns motiverad. Allt för att kunna ge en så rättvis bild av headsetet som möjligt. Headsetet släpptes under hösten 2023 och är med andra ord fortfarande rätt färskt på den svenska marknaden.

Sitter bra, håller länge

Direkt vid uppackning framgår det att byggkvalitet faktiskt är något HyperX värdesätter högt. Headsetet är i det stora hela väldigt likt sin föregångare HyperX Cloud II och syskonet Cloud Alpha Wireless även om det under huven gömmer sig en del nyheter som jag tänkte försöka bryta ner i denna recension. Cloud III stoltserar med mjuka kåpor som lär täcka bra även för de lite större öron. Dessutom flashar headsetet med detaljer målade i HyperX röda signaturfärg. Snyggt så det förslår. (Det finns ett helsvart alternativ också för de som vill vara mer diskreta.) Micken är löstagbar och kommer inte lägre med ett mjukt puffskydd, vilket är positivt då ett sådant oftast torkar med tiden.

What’s in the box?! Det här är med i lådan.

Jag måste säga att Cloud III är rasande bekvämt att bära, även vid långa spelsejourer. Headsetet är med sina 340 gram väldigt lätt och kåporna är mjuka och bekväma. Lägg där till att du kan kräma ur hela 120 timmars speltid mellan varje laddning så har du ett headset även för riktigt långa gamingkvällar.

I lådan hittar du, förutom headsetet och mikrofonen, även en dongel med USB C samt en adapter till gammal hederlig USB A. HyperX har nu övergivit vanliga 3,5 mm stereokablar för äldre enheter. Du får helt enkelt förlita dig på USB C-kontakten. Med den kan du enkelt kan koppla in Cloud III i de flesta moderna maskiner, till och med Nintendo Switch, men då på bekostnad av möjligheten att ladda konsolen samtidigt. Kopplar du in lurarna till din PC hittar burken genast headsetet och kan fokusera på att spela i stället för att felsöka. Vill du dock få lurarna att lira med Xbox lär du bli besviken. De är nämligen inte kompatibla med varandra alls.

Ljudet spelar roll

Hur välbyggt, estetiskt tilltalande och bekvämt HyperX Cloud III än må vara, så är det faktiskt ljudet som är allra viktigast. Jag har tidigare hyllat Hyper X för deras förmåga att leverera riktigt bra ljud med väl tilltagen bas i alla sina headsets. Därför är det med viss besvikelse jag konstaterar att ljudet inte alls är lika mäktigt i Cloud III. Kanske är det helt enkelt så att 53 mm-högtalarna i kåporna inte klarar av att leverera lika mycket kräm som vi är vana vid från Cloud Alpha?

Ljudet är inte dåligt, inte alls. Men det är inte fullt så bra som jag hade hoppats på. Det är kanske i basen prisskillnaden ligger? Alpha-lurarna är trots allt några hundralappar dyrare än Cloud III.

Jag måste dock säga att jag imponeras av den medföljande mikrofonen. Det är tydligt att HyperX genom åren jobbat för att utveckla ljudbilden i micken. Den kan utan problem jämföra sig med mer dedikerade, fristående gaming-mickar på marknaden. Även om du inte bör spela in din kommande a capella-duett med mikrofonen på Cloud III så lär dina polare höra dig klart och tydligt när du ropar ”need healing” nästa gång du blir skjuten i valfritt spel.

Letar du 3,5 mm-jack? Då får du fortsätta leta.

Min slutsats

Om jag skall våga mig på att summera min upplevelse med HyperX Cloud III Wireless så vågar jag säga att det är en solid uppdatering på det numera klassiska Cloud II. Headsetet bjuder på alla nymodigheter man kan önska i form av USB C och mäktig batteritid. Ljudet är en liten besvikelse, men skall du inte spela pampig arenarock i lurarna lär du bli mer än nöjd. Överväger du att köpa ett Cloud III lär du få punga ut med i runda slängar 1500 kr och jag våra påstå att det är en bra investering. Jag hoppas bara att vadderingen på kåporna håller lite längre än hos föregångaren.

Batteritid120 timmar
Batterityp lithium-polymer
Laddtid 0-100%4,5 timmar
USBUSB 2.0 USB C
Trådlös typ2.4 GHz
RäckviddUpp till 20 meter
Driver53 mm Neodymium-magneter
Kompatibilitet PC, PS5, PS4, Nintendo Switch
Vikt 341 gram
0 Delningar
Bra
  • Bekväma så det förslår
  • Bra mick för att var ett gamingheadset
  • USB C
  • 120 timmars batteritid
Sämre
  • Klen bas och något skarp diskant
  • Ingen aktiv brusreducering
  • Funkar inte till Xbox.
7
Gillar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.