Våra Betyg

Precis som på de flesta spelsidor så är recensioner en viktig del av Varvat.se. Vi tycker och tänker om spel på vårt eget sätt och med personliga infallsvinklar. Dock så betygsätter vi alltid spelen efter samma betygsskala. Vår skala sträcker sig från ett till tio, där tio givetvis är det högsta betyget. Om vi anser att ett spel hamnar mitt emellan två betyg så kan vi i vissa fall också använda oss av halvpoäng.

Betyg 10 – Perfekt!

Detta betyg är det bästa ett spel kan få av oss på Varvat. Vi delar väldigt sällan ut betyget 10 och bara spel som är galet bra får en tia. Spel som får det här betyget är så nära perfektion man kan komma.

Betyg 9 – Grymt

Ett spel som får en nia är ett måste för alla som uppskattar genren. Ett spel som du kommer minnas med glädje. Inte riktigt som när du fick ditt första barn, men väl som när du fick ditt andra.

Betyg 8 – Bra

Ett spel som du bör ha eller ha haft i din spelsamling. Det är inte perfekt men det är fortfarande ett spel som är njutbart. En helkväll med en åtta är en bra kväll.

Betyg 7 – Gillar

En sjua är ett bra spel som trots lite brister och tillkortakommanden fortfarande är underhållande.

Betyg 6 – Skapligt

Spelet är inte dåligt men det hade kunnat bli så mycket mer om utvecklarna haft mer tid, pengar eller mod att satsa

Betyg 5 – Okej

Spelet är dugligt. Det kräver inte mycket av sin spelare och förväntar sig heller inte några krav från spelaren. Ett spel att plocka upp på rean.

Betyg 4 – Dåligt

Spelets brister överväger dess kvaliteter. En fyra är ett spel som man av olika anledningar skulle kunna plåga sig igenom.

Betyg 3 – Undvik

Nu går det inte längre att blunda för bristerna. I vissa fall är det också så mycket buggar att du funderar på om du hamnat på ett dansgolv istället för i ett spel.

Betyg 2 – Uselt

Det här är ett spel som är så dåligt att man inte kan klara det. Antingen för att det är horribelt eller för att programmeringen gör det praktiskt omöjligt.

Betyg 1 – Katastrof

Ett betyg som borde vara omöjligt att få, men vi har med det här för att, tja, man vet ju aldrig. (Kommer någon ihåg E.T. till Atari 2600?)

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.