AOC AGON AGM600 Recension

Allt med denna lilla gamingmus känns som att den borde vara lite dyrare än den är. Det måste ju betyda att den är ett bra budgetalternativ, eller?

Jag har helt konverterat till vertikala möss för precis alla mina behov inom PC-världen. En Logitech MX Vertical och en Logitech Lift Vertical (vänsterhänt sådan) står här hemma. Denna text handlar inte om dessa, utan om den första horisontellt orienterade mus jag använt på mycket länge, nämligen AOC AGON AGM600.

Enkelt och lätt

Det mest slående med AGON AGM600 är att allt med den är så enkelt. Den kommer i en lagom liten låda med knapphändiga instruktioner och garantipapper. Själv ligger den i en liten plastinfattning med en 1,8-meterssladd inbäddad intill (tyvärr sitter sladden fast, men det här är en trådad mus, så det är förståeligt). Med sina 115 gram är den himla lätt att packa fram.

Normalt är en liten vikt en indikator för tveksam kvalitet i mitt tycke, men det är nog dags att omvärdera den bilden. Så fort AGM600 är inkopplad och jag får känna det följsamma skrollhjulet, de styva klicken och de många knapparna mot fingerblommorna känner jag ändå att det här är en mus jag mycket väl skulle kunna ha som min primära – om jag någonsin finner mig tillbaka bland horisontella möss. Med sina utlovade 80 miljoner klick känns det även som en mus du kommer att ha länge. Själv hoppas jag skrollhjulet tål mer än mina senaste två möss. Den komponenten tycks långt känsligare än knapparna. Eller så har jag bara skitiga fingrar; det återstår att se hur AGON AGM600 klarar av detta i så fall.

Bling

AGON AGM600 har totalt tio programmerbara knappar och RGB-belysning. Båda kan du enkelt ändra lite hur du vill i AOC:s G-Menu. Till min belåtenhet är G-Menu numera betydligt mer responsivt än senast jag använde det. Eller så är det bara kvickare vad gäller möss; jag är osäker. Oavsett är det enkelt och intuitivt, med en självexplanatorisk grafik.

För att nå alla knappar måste jag själv dock hålla lite längre fram på musen än vad jag är van vid. Är det verkligen så här man brukar hålla? I sådana fall är det lite av en ögonöppnare. Medan det inte är lika skönt för en hand som vant sig vid vertikalläget, är det värt att experimentera med för att få så pass många extraknappar.

Profilerad

Totalt har AGM600 inställningar för sex grader av ”känslighet”, från 1 200 dpi till 16 000 med avsökningsfrekvens mellan 125 och 1 000 Hz. Du kan spara upp till två profiler och exportera/importera dem i inställningarna. En knapp under musen kan användas för att snabbskifta till nästa på listan. Förutom dessa funktioner finns även en ”krypskyttsknapp” som låter dig fininställa dpi:n ytterligare ett snäpp, för väldigt finkänsliga rörelser i krävande skjutarspel – allt med ett knapptryck.

Ska du rigga gejming på budget är AGON AGM600 en riktig fullträff. Musen ger en helt annan känsla för kvalitet än vad prislappen (cirka 549 kronor) indikerar och kommer med en mångsidighet i sina tio knappar, som till och med kan programmera tangentbordsgenvägar. Som jämförelse kostar en Logitech G502 Hero och Razer Basilisk X Hyperspeed, två rätt lika modeller, en liten slant till hos de flesta återförsäljare.

Av alla gamingmöss i AOC:s nuvarande utbud är AGM600 dessutom den snyggaste (även om AGM700 ser rätt speciell ut).

0 Delningar
Summering
AOC AGON AGM600 är en väldigt skön gamingmus med massvis av bra funktioner och hela tio knappar att programmera in allt från DPI-reglering till tangentbordsgenvägar. Den är dessutom snygg, även om designen ser ut att bli en duktig dammsamlare.
Bra
  • Fördelaktigt pris
  • Snygg och bekväm
  • Tio knappar och många inställningsmöjligheter!
Sämre
  • Designen ser ut att bli en rejäl smuttssamlare med åren.
9
Grymt
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.