B-17 Flying Fortress : The Mighty 8th Redux Recension

Min Pentium var bra, men inte SÅ bra. Var jag en sån dålig skytt? Hade jag inte de Jedi-krafter som behövdes för att förutse vykorts FPS:en? Jag kommer ihåg att Microprose Flying Fortress var en utmaning, men spelet var ett måste för en flygsimulatorfantast som jag. Massor med kulsprutor att skjuta och bomber att bomba med – here we go! Skippa tramset med Nordensiktet och se bara till att träffa Tyskland, eller i alla fall marken! Nu har min hårdvara äntligen kommit ikapp. Microprose passade på att släppa en ‘modern’ version av spelet år 2000 “Mighty 8th” och nu släpps en Redux-version av uppdateringen. Så spänn fast dig så åker vi 30 år tillbaka i tiden, och ja sen 50 år till.

Ok boys! Det här är planen…

Din uppgift blir att hantera en B-17 ‘Flygande Fästning’ med dess tio mans besättning och genomföra ett bombuppdrag över andra världskrigets Europa. Du kan flyga planet, navigera, sända morse, skjuta kulsprutor, släppa bomber eller släcka bränder ombord. Du kan också råka skjuta sönder ditt eget flygplan, bomba på fel ställe eller bli tyska jaktplans lunch. Som tur är finns en funktion som låter datorn (‘AI’ är lite magstarkt att använda här) styra de olika stationerna, så att du kan hoppa in och göra det som är kul eller ta över det som är lite för ‘viktigt’ att låta en dator utföra. Spelet är mer av en realtidsresursförvaltning av en maskin snarare än en flygsimulator.

Jag saknar manualen

Det går inte att sticka under stolen, för det man saknar mest med de gamla flygsimulatorerna är den feta tryckta manualen och keyboard referenskartan man fick till när det begav sig. Ingen online-beskrivning eller youtube-video är idag ens i närheten av känslan av att bläddra runt på 230 sidor tjock bok som beskrev allt om spelet och lite till.

B-17 Flying Fortress : The Mighty 8th Redux har potential. Eller hade. Det är kul att fixa runt i planet och hjälpligt hålla skorven flygande hela vägen hem. Spelet är omfattande och visar rimligt hur det kunde gå till med bombuppdrag under andra världskriget. Interiören och animationerna av gubbarna i B-17 är riktigt snyggt gjorda, och kommentarerna på intercomen känns både rätt och underhållande. Men det räcker inte. Alls.

Ibland vill jag skjuta, ibland vill jag navigera. Tur att jag kan göra lite som jag vill.

Efter att nostalgitrippen på 10 minuter avtagit så vill du inte tillbaka till 90-talet på ett tag. Jag är troligen skadad av snyggare flygsimulatorer med bättre bild, flyt, ljud, story, variation och pixlar. På något sätt har utvecklarna fått FPS:en att balla ur i vissa moment. Det är som att hårdvaran, trots Moore’s lag, inte kan leverera. Eller gå tillräckligt långsamt? Arkad-känslan när du tar över en kulspruta finns knappt, det knäpper och blinkar lite. Gäsp. Cockpiten erbjuder en del knappar att fippla med,men du ser knappt vad som är vad, så det är nog bäst att låta datorn flyga kärran. Ja, egentligen att spela hela spelet själv så kan du gå och googla något annat under tiden.

Kanske googlar du ‘The Mighty Eight VR’ ? Multiplayer + VR och B-17! Då snackar vi.

0 Delningar
Bra
  • Animationerna är snygga
  • Interiören (ej cockpit!)
Sämre
  • Grafikhicka
  • Känslan är inte där
4
Dåligt

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.