Bahnsen Knights Recension

Del tre i den pixelbaserade kiosklitteraturen Pixel Pulps är ett färgstarkt nytt inlägg i serien som håller uppmärksamheten hela vägen till slutet.

Bahnsen Knights följer upp sviten som startades av Mothmen 1966 och fortsatte med Varney Lake. Det förtäljer ödet hos en dubbelagent Boudler som infiltrerat de titulära Bahnsen Knights, en orden självutnämnda exorcister ledda av den karismatiske Toni. Deras religiösa övertygelser för dem ut på vägarna för att bekämpa F5-tromber.

Att bekämpa tromber kanske inte är skäl nog att få rättvisan efter sig, men det visar sig att Bahnsen Knights har avsevärda ekonomiska muskler som nästan garanterat involverar olagligheter. Boudlers bästa vän, tillika föregångare på uppdraget, saknas fortfarande. Med all säkerhet har han inte livet i behåll.

Bekanta återvändsgränder

Som sina föregångare är Bahnsen Knights en visualroman med en handfull minispel mellan varven för att lätta upp textläsandet. Berättelsen innehåller ett antar korsningar, varav de flesta leder dig mot en ond, bråd död. Det spelar så klart ingen roll när man dels får Prestationsbroscher för att nå flera av dem, och dels kan fortsätta bara ett par textrutor bak om man misslyckas.

Det hela presenteras i vanlig ordning med en sparsam färgpalett, som i denna titel bär extra mycket rött och magenta. Ett passande kusligt soundtrack omger paketet tillsammans med en tillika ödesmättad ljudmatta. Allt i allo är Bahnsen Knights en fullträff i sin formel. Berättelsen må vara betydligt mer verklighetsförankrad och konkret än sina föregångare, men övernaturliga element (och förekomsten av ett bekant ansikte) förankrar detta inlägg i Pixel Pulp-narrativet.

En patiens i tre delar

En liten rolig detalj som sammanför LCD Game Studio:s tre alster är förekomsten av patienser som minispel. I Bahnsen Knights är det en passande korsvariant som talar om mirakel och domedagskort. Skapar upphovspersonerna patienser efter behov månne?


Minispelen å sin sida kräver lagom mängder reaktionsförmåga och snabba beslut. De leder aldrig heller till att du behöver göra om någon längre del av spelet om du skulle nå vägs ände. Faktum med att upplägget både uppmuntrar till sparfilsutnyttjande (eller s.k. save scumming) och omspelning. Om inte annat vill man ju samla på sig prestationerna bakom alla slut.

I stil med spelet som stort ska jag avsluta på koncist maner: Gillar du den här typen av korta pixelnarrativ/visualromaner är Bahnsen Knights minst lika bra som tidigare delar i serien. Och precis som dem är det föredömligt prissatt ungefär i pocketboksklassen.

0 Delningar
Summering
Bahnsen Knights är tajt för vad det är: en lättsam thriller till visualroman. Som sådan gör den allt man kan förvänta sig och mer därtill på rekordtid. Minispelen som dyker upp med jämna mellanrum är både stressiga och lagom svåra, men också tematiskt passande.
Bra
  • Tajt stämning
  • Perfekt längd
  • Fenomenal ljudmatta (särskilt med hörlurar!)
  • Roliga minispel vid välavvägda tillfällen
  • Belönande save scumming
8
Bra
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.