Captain Toad: Treasure Tracker 3DS Recension

Vad som började som ett minspel i ett annat äventyr, är nu sin egen entitet. Igen. Vi har sett det förr, men håller det måttet även idag?

Nintendo lever fortfarande upp till sitt löfte om att hålla sin bärbara 3DS vid liv. Många kan argumentera att det är onödigt i dagens läge efter att Switchen haft en så otroligt kraftfull release. Men det finns fortfarande otroligt många som har sin bärbara maskin kvar. Alla har inte tagit steget till att uppgradera till den nya hybridmaskinen. Bland de bortglömda och förbisedda titlar som släpptes till Wii U som Nintendo nu försöker ge världen en chans till att få uppleva, hittar vi Captain Toad: Treasure Tracker.

Bortom det visuella

Jag spelade Captain Toad samma vecka som det släpptes till Wii U. För ja, jag var en av dem som köpte denna lilla mellanlandning av enheter och försökte använda den till något mer än Netflix. Redan då så lyckades titeln charma mig! Och jag var fast i att försöka få hundra procent på så många banor min stackars hjärna kunde klara efter långa dagar på jobbet. Upplägget är extremt enkelt egentligen, du ska samla skatter och kan inte attackera på de sätt man är van vid. Fokuset ligger på att använda sig av omgivningen för att få bort eventuella fiender eller hinder. Hoppa, studsa, klättra och samla skatter. Det är kort och koncist vad spelet går ut på.

Givetvis utnyttjar Captain Toad: Treasure Tracker konsolens alla funktioner.

Eftersom spelet är detsamma till 3ds som det var till Wii U, så handlar det mest om att justera förväntningarna på både grafik och storlek på skärm. Men tar du dig förbi det visuella och istället ser upplevelsen spelet vill ge dig så har du en guldklimp till kompanjon i fickan. För även om det är väldigt lättsmält, så är det extremt kul. För varje lite klurigare bana man lyckas klara, så infinner sig en känsla av att vilja klappa sig själv på axeln.

Vad är nytt?

Även om grafiken inte är på den nivå vi kanske idag mer eller mindre kräver, så är detta nog det snyggaste 3ds-spelet jag lagt vantarna på. Man ser att maskinen används till fullo. Kanske är det ett passande avsked från bland de längst levande maskinerna genom tiderna. Att få visa oss en stortitel och göra det så pass bra som den gör. Att utforska banorna genom det unika spelsättet finns fortfarande kvar, och gör sig förvånande nog riktigt bra även här.

Utöver att fler kan få chansen att uppleva Captain Toad, så vill Nintendo inte att vi ska känna oss snuvade på konfekten. Man har lagt till en hel del nya banor dessutom. Självklart kan det säkert kännas svårt för många att rättfärdiga ett till köp av samma titel, och dessa nya banor är kanske inget jag skulle säga gör denna version till ett glasklart köp. Dock gör den bärbara aspekten att versionen får ett nytt liv när den är så enkel att ta upp och lägga ned. Så vare sig du väljer att införskaffa spelet till Switch eller 3ds, så har du gjort ett bra val.

Summering
Vill du ha något som gnuggar dina geniknölar i ett bärbart format, och ännu inte har uppgraderat dina handhållna äventyr till en Switch, är detta helt klart värt att testa på. Spelet har verkligen den typ av "Nintendo polish" som vi kan förvänta oss när Nintendo släpper eget. Trots sin enkla design och kanske lite bristande story, så är det beroendeframkallande och enkelt att få grepp om.
Bra
  • Problemlösningen i riktig Nintendostil
  • Lätt att sätta sig in i igen efter uppehåll
  • Varierande banor
Sämre
  • Grafiken tär lite när man vet att en snyggare version finns
  • Är ett relativt kort spel, beroende på hur du väljer att spela
  • Inte så mycket till handling
7
Gillar
Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.