Fire Pro Wrestling World Recension (PS4)

Fire Pro Wrestling är en nichad spelserie med lojal fanbas, men World är bland de sämsta portningarna till konsol jag varit med om. Halva spelet är trasigt.

Fire Pro Wrestling World är det senaste tillskottet i den snart 30 år gamla, nischade japanska brottingsserien. Fire Pro Wrestling särskiljer sig från WWE-serien och andra fightingspel genom att lägga vikt på strategi över visuella maktfantasier. Fire Pro Wrestling har en relativt liten men lojal fankrets som uppskattar spelets säregna, mer genretrogna spelmekanik. World släpptes på Steam i slutet av 2017 efter ett halvår i Early Access, där spelet genererat över 80% positiva reviews. Men portningen till Playstation 4 är en trasig ursäkt till ett spel.

Trasig

Jag hade aldrig ens hört talas om spelserien innan jag bads recensera Fire Pro Wrestling World. Jag gick därför in i spelet utan förutfattade åsikter. Men vad jag möttes av förvånade mig. Här satt jag med ett spel som låste sig i nästan varje spelläge. Jag kunde inte träna i tutorialläget, för då kraschade spelet. Försökte jag istället börja lugnt i Worlds kampanjläge frös spelet. Efter ungefär 15 försök, vilket inkluderade tvångsavstänging av spelet och även hårdavstänging av Playstation 4, gav jag upp. Jag till och med provade att installera spelet på min andra PS4:a, utan framgång.

Spelet är så trasigt att jag misstänkte att det var något fel med skivan eller installationsfilen. Men skivan är hel och ren. Installationsfilen tog jag mig tid att ladda ner tre gånger. Så jag kan inte annat än dra slutsatsen att produkten är felaktig. Det är en misslyckad portning som även efter mer än en månad inte fått en åtgärdande patch.

Jag säger det redan nu. Köp inte Fire Pro Wrestling World till Playstation 4. Om du måste ha spelet rekommenderar jag dig att skaffa det på Steam istället.

Bitarna

Du kan skapa riktigt avancerade brottare, eller monster.

Av det jag faktiskt kunde spela fick jag intrycket av ett spel med mekaniskt djup och tyckte mig förnimma grunderna för ett tekniskbaserat brottningsspel. Kontrollen var mycket avancerad (därav anledningen till att jag sökte mig till dess tutorial) och såg ut att belöna taktisk och insikt över reflexer och muskelminne. Men eftersom jag inte kan begripa systemet kan jag inte heller bekräfta den teorin. Fire Pro Wrestling World är definitivt ett spel i behöv av ett fungerande tutorial.

Spelet bygger också på ett starkt engagemang hos sina spelare, då det finns många möjligheter att anpassa matcher, turneringar, regler, mästerskapsbälten och brottare. Kvantiteten av alla valmöjligheter gjorde mig snurrig, men jag kan värdesätta bredden av alternativ och förstå att det är vad fans uppskattar i serien.

Supportrar av den japanska brottningsligan New Japan Pro-Wrestling kan finna glädje i att Fire Pro Wrestling World fått licensen för organisationen och kan erbjuda kända brottare som Tetsuya Nito och Kazuchika Okada i utbudet av spelbara sprites. Inte för att jag vet vilka de är, men det finns alltid en nypa charm i att kunna spela och jämföra professionella idrottare (eller som i det här fallet underhållare).

Diskvalificerad

Som ni kanske förstår vid det här laget är Fire Pro Wrestling World till Playstation 4 diskad på grund av trasiga funktioner som gör titeln ospelbar i sin helhet. Måhända att spelet får en räddande patch i framtiden, men jag skulle inte utgå från det. Istället skulle jag rekommendera dig som är intresserad att luska fram recensioner på Steam-versionen. Det här är som sagt en nischad spelserie som inom sin fankrets rönt relativa framgångar – jag menar, serien är ju ändå snart 30 år gammal! I övriga fall föreslår jag att du bara går vidare, här finns inget att se.

Recensionen baserar sig främst på Playstationversionen och inte spelet i sig.

Läs mer om vår betygsskala >>

Vi kan, efter att ha testat med en ny skiva från utgivaren, konstatera att det inte är fel på skivan. Även efter uppdatering till senaste versionen kvarstår de irriterande felen som i vissa lägen gör spelet ospelbart.

0 Delningar
Summering
Fire Pro Wrestling World har ett generellt högt snittbetyg på Steam, efter att ha funnits där i över ett år. Portningen till Playstation 4 är inte den version du vill köpa i sitt nuvarande tillstånd.
Bra
  • Skrällig rockmusik
  • Customisation i nästan alla led
  • Tekniskt djup
Sämre
  • Trasigt
  • Trasigt där också
  • Jajamen, också trasigt
2
Uselt
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.