Fnatic gamingmus Clutch G1 recension

Snabb, stilren och nästan perfekt.

I eSportkretsar är Fnatic en av de stora drakarna. Organisationen finns över hela världen och samlar världsnamn från eSportscenen. Fnatic har lag som spelar Dota 2, Starcraft 2, League of Legends och numera också Overwatch. Mest kända är man dock för sitt helsvenska lag som uteslutande ägnar sig åt Counter-Strike. Med flera tunga titlar i bagaget så kan ingen säga emot mig när jag påstår att Fnatic är ett av tidernas bästa eSportlag.

Nu vill Fnatic även slå sig in på hårdvarumarknaden. Detta genom att lansera en egen linje high end-produkter för kräsna gamers. Vi på Varvat har fått testa två av produkterna ur sortimentet. Först ut att sättas på prov är Clutch G1, den högpresterande gamingmusen från Fnatic Gear.

Låt oss presentera Fnatic Clutch G1

Förväntningarna på Clutch G1  var inte direkt högt ställda när jag packade upp musen ur lådan. ”Någon mer som vill ta en chans på marknaden. Det har vi ju sett förut.” Så tänkte jag, men nu sitter jag här, några Overwatch-matcher senare, och jag tror jag har en ny favorit. Den är snabbare, snyggare, bekvämare. Ja, överlag mycket bättre än min tidigare trotjänare.

Imponerar vid varje headshot

Till en början tycks Clutch G1  vara en väldigt stor mus, men faktum är att den ligger perfekt i handen och har en alldeles lagom och välbalanserad vikt. Jag känner direkt att jag kan lita på den, vilket är det absolut viktigaste när det kommer till all gamingutrustning.

Pixart 3310 optical sensorn imponerar vid varje headshot och rörelserna flyter jämt och fint över skärmen. Den här musen är gjord för eSport, det märkt. Simpel, diskret, snabb och stilren.

Clutch G1 har en två meter flätad kabel och sju programmerbara knappar, ett LED utrustat och bekvämt scrollhjul med hög precision och perfekt motstånd. De pålitliga musknapparna har också ett alldeles lagom motstånd. Man kommer aldrig att råka klicka av misstag, men känslan är perfekt när man faktiskt ska göra det.

G1 har även två diskreta sidoknappar på vänster sida. De är inte i vägen men nära till hands för tummen när de ska användas. På toppen av G1 så finns två dpi-knappar precis bakom scrollen som alltid är användbara. Med dessa kan du justera musen upplösning, dpi, i tre förinställda lägen utan att behöva mixtra i kontrollpanelen. Tre vita led på sidan visar vilket dpi-läge du är i. Scrollhjulet växlar mellan tre färger vid justering av dpi. Den har även en matt finnish som ger ett bra grepp och en snygg look till hela härligheten. Tyvärr så finns den bara för högerhänta i dagsläget, vänsterhänta får leta vidare.

Lite siffror

Många är även intresserade av specs, det gäller även mig, och Clutch G1 gör inget annat än imponerar. Det märks tydligt att Fnatic haft gamers i åtanke när de designat sin egen mus. Det lämnas inga utrymmen för kompromisser. Musen kan trots allt innebära skillnaden mellan vinst och förlust i en tight CS-match.

Puckeln gör att det kan vara svårt att använda hela handflatan på musen.

Här följer några siffror för den som finner sådant intressant.

Den väger 116 goa gram.

Den har en Holtek HT68FB560 processor och en PMW 3310 optical sensor med justerbar dpi upp till 5000, vilket är mer än lagom.

Den har en spårnings hastighet på 130 Ips och en max acceleration på 30G samt justerbar report rate på upp till 1000Hz.

Som lite grädde på moset är även USB-kontakten guldpläterad.

Det är skillnad på skit och pannkaka och Fnatick levererar med  Clutch G1  en hel pannkakstårta!

0 Delningar
Bra
  • Blixtsnabb responstid
  • Enkel och intuitiv prigramvara
  • Gjord för eSport
Sämre
  • Kan vara obekväm om du vilar handlfatan på musen
  • Ej för vänsterhänta
  • Inte den bästa musen för små händer
8.5
Bra

1 Kommentar

  1. Very nice epic recesiontion i buyed this thanks to you 10/10

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.