Fnatic Gear Duel Modular Gaming Headset Recension

Jag har egentligen inga enorma krav på headsets. Det ska fungera, det är allt. Fnatics Duel Modular Gaming Headset uppfyller till viss del mina krav, men samtidigt är det också första gången jag har varit i krig med ett par hörlurar.

Det första som möter mig när jag öppnar kartongen är flera små påsar med olika delar. Det är något skrämmande att inse att man måste bygga ihop lurarna helt på egen hand, men skräckkänslan försvinner snabbt. Monteringen är mycket enkel och tar enbart några minuter och det är lätt att byta ut delarna för att anpassa lurarna efter dina egna behov. Vill du ha kåpor som täcker öronen och ger en lite mer isolerad känsla när du spelar eller vill du ha kåporna som är lite mindre och kanske mer fungerade till alldagligt bruk? Inga problem. Ska du spela med kompisarna eller gå ut en sväng och kanske snacka i mobilen? Du kan enkelt byta till den mikrofon som passar vid tillfället.

Det första intrycket när lurarna åker på är att dem inte känns helt stadiga. Känslan är att en snabb rörelse skulle kunna få mikrofonen att lossna eller att hörlurarna helt enkelt skulle trilla av huvudet. Den dåliga känslan försvann snabbt, helt enkelt på grund av att lurarna är lätta och sitter betydligt mer stabilt än man kan tro. Delarna är av kvalitet och hörlurarna är för det mesta väldigt tåliga. Oavsett om du sitter och spelar eller går runt och lyssnar på musik så klarar lurarna det utan att ramla av, sladdar lossnar eller delar faller isär. Fnatic har varit noga med att poängtera att det här headsetet är anpassningsbart och det har de verkligen lyckats med.

Ljud och komfort att älska

Trots att headsetet kanske inte känns speciellt stadigt på huvudet så finns det många fördelar med konstruktionen. Du kan som tidigare nämnt lätt byta ut mikrofonerna efter egna behov och du kan enkelt byta mellan On ear- eller Over ear-kåpor. On ear-kåporna har en tendens att klämma åt lite så att öronen blir ömma efter ett tag, men de andra kåporna har inga sådana problem. Även efter längre spelsessioner sitter Over ear-kåporna fortfarande väldigt skönt och i kombination med headsetets lätta vikt så distraherar de inte heller, så komforten går inte att klaga på.

Förutom komforten så är såklart ljudkvalitén bland det viktigaste med ett par bra hörlurar. Håller då Duel Modular måttet? Absolut! När du lyssnar på musik och spelar så fungerar headsetet prima, ljudet är klart, basen är perfekt. Med Over ear-kåporna, som stängde ut annat ljud, så skapades en ljudbild som verkligen förstärker spelupplevelsen.

Med On ear-kåporna är ljudet också absolut godkänt, men då de kan göra ont och inte täpper till på samma vis som over ear-kåporna så släpper de ut en hel del ljud och tyvärr även det motsatta. Beroende på situation så är det inte nödvändigtvis något dåligt, men i syfte för spelande är det inte idealiskt. Då funkar de betydligt bättre till att lyssna på musik.

Det finns ett problem…

Det största problemet med hörlurarna är i mitt tycke mikrofonerna. Att få dem att fungera tog tid och evighet av felsökningar, ommonteringar och tester på olika datorer. När de väl fungerade så fyllde dem helt klart sin funktion, men efter allt strul så var det nog det minsta som kunde begäras.

Det följer med två olika mikrofoner med headsetet. En gamermikrofon som kopplas in i hörlurskåpan och riktas mot munnen och en on cable-mikrofon. Gamermikrofonen känns inte riktigt som den sitter ordentligt fast i hörlurarna trots följda instruktioner. Den är även lite att knepig justera och det känns ofta som att den är på väg in i munnen. Det är lite som om jag är på väg att råka ta en tugga av den vartenda gång jag pratar. Efter ett tag blir det ett irriterande moment under spelsessionerna. On cable-mikrofonen fungerar bättre, men jag får många kommentarer på att jag låter som om jag sitter långt bort från mikrofonen trots volymjusteringar och korrekta inställningar. Det är riktigt tråkigt, för annars är det verkligen ett bra headset.

Mikrofonerna är en bökigt historia som tyvärr försämrar min syn på headsetet. Smidigheten som man vill ha finns inte där och med dagens marknad finns det möjlighet att hitta headsets i en lägre prisklass som fyller exakt samma funktioner, fast bättre. Däremot osar hörlurarna av kvalitet och det här är inga billiga plastgrejer du hittar på Dollarstore. För en bra ljudupplevelse kan jag verkligen rekommendera Fnatic Gear Duel Modular Gaming Headset. Mikrofonerna är dock en helt annan historia…

Läs mer om vår betygskala >>

0 Delningar
Bra
  • Lätt att anpassa efter behov
  • Sköna hörlurar med fantastiskt bra ljud
  • Bra, hållbar kvalitet
Sämre
  • Något ostadig känsla
  • Struliga mikrofoner
7
Gillar
Louise heter jag och jag bor någonstans söder om Stockholm med en vild katt och spenderar dagarna med jobb, kaffedrickande och en massa twittrande. Spel har varit ett intresse för mig så länge jag kan minnas och det har bara fortsatt att växa. Spel med stora världar, levande karaktärer och spännande historier är favoriterna. Bioware är för alltid min stora kärlek, men även Zelda, Tales of-serien och Persona-serien ligger mig varmt om hjärtat. Förutom spel så är jag en stor konst- och filmnörd. Seriöst, få mig inte att prata om film eller konst. Eller Biowares spel. Jag rabblar på i timmar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.