HyperX Cloud Revolver S Recension

HyperX är superseriösa med sin satsning på e-sport. De har förstått att bara det bästa är gott nog åt de riktiga proffsen. Därför viker de inte en millimeter från sin vision att leverera det allra bästa till spelare runt om i världen. Det nya headsetet Cloud Revolver S är det senaste beviset på att kvalitet kostar och att det är värt vartenda öre.

Jag är kanske lite yrkesskadad. Jag kan numera inte spela ett spel utan att tänka på dess fel och brister. Jag synar varje detalj i sömmarna, allt ifrån grafik, story och kontroller. Ljudet glömmer jag däremot ofta bort. Det skall liksom bara vara där och det skall vara bra. Men faktum är att med dåligt ljud så kan även den bästa spelupplevelsen bli en ren plåga.

Bra ljud skall däremot upplevas ordentligt. Att spela ett FPS-spel idag utan att lyssna på ljudet i stereo kan vara rena självmordet. Oftare än du kanske tror lyssnar du efter fiendens fotsteg. Med riktigt bra hörlurar kan du snabbt avgöra från vilket håll din motståndare närmar sig. Har du dessutom 7.1-ljud i lurarna kan det avgöra matchen till din fördel.

Rejäla lurar. HyperX sparar inte på något i sitt senaste headset Cloud Revolver S.

Kingston har en avdelning som satsar stenhårt på e-sport. HyperX, som den kallas, har under de senaste åren sponsrat flera stora lag med både tangentbord och headsets. De har nämligen insett att proffsen bara väljer det allra bästa och de utgör därför en utmärkt marknadsföringskanal. Det senaste bidraget till gamingscenen är det galet bekväma headsetet HyperX Cloud Revolver S som med sitt memory foam och 7.1-ljud inte gör någon besviken. Inte ens den yttersta eliten.

Vad finns i lådan?

HyperX Cloud Revolver S levereras med en relativt kort sladd med en stereopropp i änden. Headsetet kopplas sedan in i datorn via en separat USB-sladd. Den senare är också försedd med en liten dosa som fungerar som fjärrkontroll där du kan ställa in ljudnivåer och tysta mikrofonen. Vill du inte koppla in ditt Cloud Revolver S via USB så följer det också med en förlängningssladd med en vanlig stereo- och mikrofonkontakt i änden.

Fördelen med att Cloud Revolver S levereras med en relativt kort sladd är att du kan använda ditt headset som vilka hörlurar som helst. Koppla in dem i din telefon och njut av musik eller varför inte plugga in headsetet i en Xbox-kontroll och spela utan att störa resten av familjen? Är mikrofonen i vägen? Inga problem, ryck bara loss den så blir det genast ännu mer behändigt.

Installation

Det skall vara enkelt att installera hårdvara och det blir knappast enklare än Plug N Play. Koppla helt enkelt in ditt Cloud Revolver S via USB i din dator så installerar de sig själva. Du behöver inte ens tänka på att justera nivåer via någon krånglig equalizer. De finns nämligen förinstallerade nivåer som passar det mesta. För enkelhetens skull är fjärrkontrollen utrustad med en Dolby-knapp som med ett snabbt knapptryck skall ge perfekt surroundljud. Personligen tycker jag dock att ljudet är allra bäst med Dolby avstängt, vilket är lite av en besvikelse.

På fjärrkontrollen kan du justera allt från volym till nivåer.

Själva fjärrkontrollen är utrustad med en klämma som gör att den går att fästa på kläderna, vilket jag rekommenderar starkt. Ofta vill du kunna nå mute-knappen snabbt, vilket kan bli ett problem när fjärren hänger och dinglar nere vid golvet. Idealt hade varit om HyperX hade placerat en mute-knapp direkt på headsetet. men man kan ju inte få allt…

Cloud Revolver S funkar precis lika bra i ditt Playstation 4 som i PC. Koppla bara in lurarna via USB så sköter konsolen resten. Som nämnt tidigare så passar de precis lika bra i vilken maskin som helst som är utrustad med ett vanligt 3,5 mm stereojack. Då får du dock leva med vanligt, enkelt, tvåkanals stereoljud.

Att ha på sig

Bekvämlighet måste ha varit ett nyckelord när HyperX designade Cloud Revolver S. De rejält tilltagna kåporna är utrustade med ett mjukt skum som formar sig efter användaren. Faktum är att de sitter bekvämare ju längre du använder dem. Med sina 376 gram är de inte heller direkt tunga. Det breda, vadderade huvudbandet gör att lurarna sitter bekvämt på alla huvudformer. Det som gör Cloud Revolver S näst intill unika är det faktum att headsetet inte behöver justeras för olika huvudstorlekar. De anpassar sig automatiskt till användaren tack vare en fjäderbelastning i huvudbandet. Lika enkelt som genialt. Dessutom hålls hela konstruktionen ihop av ett rejält plåtband, vilket ger ett lite lyxigare och mer robust intryck.

Ljud

Faktum är att komfort och enkel installation egentligen bara är en bonus. Det som verkligen spelar roll är ju trots allt ljudet. HyperX skryter själva med att Cloud Revolver S är utrustat med nästa generationens 50 mm riktade ljudelement och en digitalt förstärkt brusreducerande mikrofon certifierad av både TeamSpeak och Discord. Fina ord kan tyckas, men hur står de sig då i verkligheten?

Ett prisbelönt memory foam gör Cloud Reolver S galet sköna.

Cloud Revolver S levererar som jag skrev tidigare virtuellt 7.1-ljud i Dolby Surround. Faktum är att jag provat en hel del headsets i mina dar och just Cloud Revolver S skapar en rumskänsla jag sällan upplevt tidigare. Det är inga som helst problem att avgöra varifrån ljudet kommer, vilket ofta ger dig en rejäl fördel när du spelar online. Basen är däremot lite i klenaste laget, men diskanten är klar och fin.

Mikrofonen gör sitt jobb, men jag skulle inte rekommendera att använda den för att spela in podcasts eller liknande. Jag har under mina spelsejourer fått en del kommentarer om att min andning hörs väldigt tydligt hos medspelarna. Den är med andra ord lite för känslig. Ett puffskydd hade förmodligen inte skadat. Micken är relativt böjlig och kan placeras där den passar bäst. Dessutom är den utrustad med en funktion som filtrerar bort onödigt bakgrundsljud. Perfekt när frugan vill titta på TV i ditt game room. Vill du inte använda micken alls går den som sagt att ta bort.

Slutligen

När det kommer till headsets så finns det egentligen bara tre saker som är viktiga. Ljudkvalitet, mikrofon och komfort. Cloud Revolver S får mer än godkänt på alla punkter och just komforten är det vi imponeras allra mest av. Ljudet är helt perfekt, även om lurarna släpper igenom lite väl mycket ljud från omgivningen. Mikrofonen är bra, men kanske lite väl känslig.

Är du som jag och fastnar flera timmar framför datorn så snart du får chansen, så kan vi på Varvat absolut varmt rekommendera Cloud Revolver S. Headsetet kommer att leverera ett grymt bra ljud och de kommer att sitta bekvämt även under långa spelsejourer. De kan vara de skönaste lurarna du någonsin kommer att bära. Men smakar det så kostar det. Räkna med att få slanta upp drygt 1500 kr för ett Cloud Revolver S. Ha dock i tankarna att det ändå är det bästa headset HyperX har i produktkatalogen.

Läs mer om vår betygsskala >>

Specifikationer
Hörlurar
Driver: Dynamic, 50mm with neodymium magnets
Type: Circumaural, Closed back
Frequency response: 12Hz–28,000 Hz
Impedance: 30 Ω
Sound pressure level: 104.5dBSPL/mW at 1kHz
T.H.D.: < 2%
Input power: Rated 30mW, Maximum 500mW
Weight: 360g
Weight with mic: 376g
Cable length and type: Headset (1m) + Audio Control Box (2m)
Connection: Headset — 3.5mm plug (4 pole) + Audio Control Box — USB, 3.5mm stereo and mic plugs
Mikrofon
Element: Electret condenser microphone
Polar pattern: Uni-directional, Noise-cancelling
Frequency response: 50Hz–18,000 Hz
Sensitivity: -40dBV (0dB=1V/Pa,1kHz)
Bra
  • Galet bekväma
  • Skön surroundkänsla
  • Förinställda nivåer
Sämre
  • Lite väl känslig mikrofon
  • Svag bas
  • Släpper in bakgrundsljud
8.5
Bra
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.