Marvel Battlegrounds Recension

Ladda inför Captain America: Civil War med Iron Man, Black Widow, Hulken och de andra.

Det senaste från Disney Interactive Studios är en knogfest utan like! Upp till fyra spelare kan ta kontrollen över ett galleri av 28 skurkar och hjältar och sedan avgöra vem som är den bästa av dem alla. Marvel Battlegrounds plockar de episka striderna från filmerna och sätter dem i händerna på spelare. Det låter häftigt, men tyvärr når inte rumpsparken ända fram. Fattar ni? Rumpspark, ända?

Marvel Battlegrounds lyckas med den underskattade bedriften att låta upptill fyra spelare mötas lokalt i kaotiska strider. Mycket likt Nintendos Super Smash Bros. är Battlegrounds en arenafighter med farliga miljöer och power-ups. Det är ett partyspel som bäst åtnjuts i gott sällskap.

Slagsmål

Det finns tre spellägen i Battlegrounds, en storykampanj, utmaningar och raka strider. Storyn i Battlegrounds är svag och består av en handfull strider med enkla modifikationer och korta filmsekvenser. På mindre än en timme är storyn över och det finns egentligen ingen lockelse att genomlida den igen. Utmaningar är vad de låter som och de låser upp särskilda föremål att använda i Toy Box. Vissa utmaningar låser även upp låsta banor och alternativa dräkter till ett antal figurer. Det är i stridsläget som spelet erbjuder den största underhållningen.

Varje vecka får spelare fri tillgång till tre av de 28 figurerna.

Stridsläget har fyra aktiviteter som alla går ut på att spöa sina motståndare. I en variant är en av kämparna superpumpad och det blir upp till de andra att gå ihop mot denne för att själva bli pumpade. I en annan slåss spelare om att hålla en plats, likt ett superladdat herren-på-teppan. Dödsmatchläget går ut på att vara sist vid liv. Den sista stridsaktiviteten är en fri för alla där den med flest knock outs vinner. Varje aktivitet kan anpassas med regler.

Matcherna är kaotiska och lagom seriösa. I små doser med vänner är det här ett kul tidsfördriv som leder till många skratt. Tyvärr blir det efter en stund uppenbart att Battlegrounds är lite för tunt.

Bara åtta banor?

Hade Marvel Battlegrounds haft fyra eller fem banor till och ett saftigare kampanjläge skulle spelet inte kännas så fattigt. Här finns redan en stabil grund med roliga strider och massor av figurer att välja mellan. Men att spela på samma åtta banor om och om igen, varav flera av dem är låsta från början, blir jäkligt tjatigt.

Det mest skrattretande är ändå storykampanjen. Den är så kort och innehållsfattig att utvecklarna lika gärna hade kunnat lägga de resurserna på att snickra ihop fler banor eller stridslägen. Eller kanske utökat antalet kvinnliga figurer. Var är Scarlet Witch, Agent Carter och Agent Hill?

Vinnarstrategier är att plocka gnistor och power discar före alla andra.

Marvelparty

Marvel Battlegrounds är en underhållande investering för de som gillar Marvels hjältar och som gärna spelar tillsammans med sina vänner och sin familj. Precis som andra Disney Infinity-spel är det kravlöst och lättsamt. Det bästa är att man inte behöver äga alla figurer för att kunna ha kul med spelet.

Marvel Battlegrounds Play Set finns ute nu till Disney Infinity 3.0. Observera att Disney Infinity 3.0 och basplatta säljes separat.

Läs mer om vår betygsskala >>

0 Delningar
Bra
  • Alla Marvelfigurer är kompatibla.
  • Det går att använda figurer du inte äger.
  • Riktigt kul att spela tillsammans.
Sämre
  • För få banor.
  • För få spellägen.
  • För kort kampanj.
  • Bara en figur medföljer i paketet.
6
Skapligt
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.