Skräckspelet Syndrome gör entré på konsol. Och VR.

Bigmoon Entertainment och Camel 101 har gått ut med att Syndrome, ett skräckspel som tidigare bara funnits på PC, nu kommer släppas till konsoler. För er som känner att det saknas något i era liv och att PTSD och hjärtproblem är de magiska komponenterna kan vi meddela att spelet även kommer släppas till VR – PS VR, HTC Vive och Oculus Rift. Personligen fick jag min beskärda skräckdos av att ha spelat spelet tidigare. För er som fortfarande inte har spelat spelet och vill dö lite på insidan släpps det till samtliga plattformar den 6:e Oktober.

Syndrome tar plats i de klaustrofobiska korridorerna på SPS Valkenburg, ett skepp för rymdutforskning och vetenskapliga studier i det de hittar. Din roll i det hela blir att överleva och försöka hitta ett svar på varför skeppet är öde. Med undantag för det som fortfarande finns kvar på det, det vill säga.

Paulo J. Games, Game Director på Bigmoon Entertainment ger oss en liten inblick i spelet; “Syndrome placerar dig i ett levande helvete ombord ett öde rymdskepp. Dina främsta vapen är att gömma dig i skuggorna och använda din intuition för att ta dig genom mardrömmen. Men se er själv som varnade – vi har sett till att även de mest erfarna fans av skräckspel kommer skrämmas ordentligt – särskilt med VR – så ge det ett försök och se själva. Om ni vågar.”

Syndrome startar med att spelaren vaknar omtöcknad efter att ha legat i kryosömn, bara för att upptäcka att de flesta av besättningen är döda eller…förändrade. För att överleva skräcken som väntar i skuggorna kommer spelare få utforska de obehagliga utrymmen i skeppet på jakt efter de få vapen som finns tillhanda. För att överleva är det bättre att fly då fäkta kommer gå väldigt illa. Hitta ledtrådar som kan ge svar på vad som hände ögonblicken innan förvandlingen.

Syndrome har fått nomineringar för bl.a. “AMGs Best Graphics” och “Reboot Develop’s Best Indie”. Syndrome kommer släppas i Europa av Funbox Media för PC, Playstation 4 och Xbox One den 6:e Oktober. Prislappen ligger runt 400 kr. För mer info, besök spelets hemsida här.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.