Oh Sir! Hollywood Roast Recension

Oh Sir! är tillbaka med en ny samling förolämpningar och fräckheter. Denna gång besöker vi Hollywood, med ett gäng referenser till både filmvärlden och popkulturen. Putsa skinnet på näsan och gör dig beredd på att bete dig som ett svin mot dina vänner.

Vile Monarch är tillbaka med Oh Sir!, men denna gång i ett mer celebert scenario. Vi spelade föregångaren och hade riktigt skoj med den och precis som sin föregångare blir Hollywood Roast lite enformigt och trist på egen hand. Men det här är ett sällskapsspel. Det går att spela själv, men det glänser som starkast med en kompis.  Spelet följer precis samma formula som sist, men istället för arketypisk, brittisk artighet med torr humor har vi istället fått en lite grövre jargong med popkulturtema.

Härliga mutationer av kända personer

Innan du startar ditt oförskämda korståg av förolämpningar måste du välja en karaktär. På den fronten finns det gott om roliga karaktärer att välja bland. Vad sägs om Dirty Potter, en mix mellan Dirty Harry och Harry Potter? Du kanske föredrar svärd och sandaler med Groan, en amalgamering av Conan och Terminator.

Favoriten är dock Greasy Wizard, en pervers version av Gandalf, som i sin morgonrock bjuder in hobbits till magiska äventyr innanför. Om du får till en bra roast kan han öppna den och visa sin lite mindre magiska lekamen, iförd rosa kallingar. Har lite svårt att inte tänka på the Dude från The Big Lebowski, men det är typ, just my opinion, man.


Utnyttja deras svagheter

Alla karaktärer har sina styrkor och svagheter. Marylin Nomore är t.ex. känslig mot skönhetsroasts, Deadpool (yep, han är med) är svag mot roasts om att inte vara originell, etcetera. Matcherna avgörs genom att du väljer alternativ från en lista för att bygga en förolämpning. Din motståndare väljer dock av samma grupp av ord, så det gäller att ha plan B, C och D i bakfickan.

Det finns ett filter som gör spelet lite snällare, men personligen föredrar jag det lite grövre språket, med mer fräcka anspelningar. Att förolämpa sin motståndare med att deras pappa jobbat på en auditionsoffa är snuskigt och mörkt på ett lite särskilt sätt. Det är inget en förväntar sig i spel så att se humor som är på en så pass låg nivå är förvånansvärt uppfriskande. Tillsammans med alla referenser får spelet en egen känsla från sin föregångare.


Delad glädje är dubbel glädje

Oh Sir! Hollywood Roast gör sig helt klart bäst tillsammans med någon annan. Det är ett sällskapsspel som ska avnjutas med andra.  En kan ha skoj med det ett tag på egen hand, men en del av motståndarnas förolämpningar är så genanta att det verkligen märks hur det kräver två levande spelare. Att höra att din hund sågs på middag med Lady Dianas spöke känns inte som en förolämpning – tvärtom! Hade jag en hund som lyckades dejta ett spöke tillhörande en sådan personlighet skulle jag snarare skryta om det. Tack för tipset, liksom.

Oh Sir! Hollywood Roast är riktigt roligt, men det märks att det är designat för två personer. Det är ett sällskapsspel och det bör spelas så. Har ni ont om kompisar som vill spela det är det bättre att avstå. Jag kan dock definitivt se det här spelet ta en plats bland Mario Party, Sing Star och andra spel som du upplever med dina vänner.

 

0 Delningar
Summering
Oh Sir! Hollywood Roast är uppföljaren till Oh Sir! The Insult Simulator. Istället för propra gentlemän och belevade damer får vi istället märkliga tolkningar och amalgameringar av kändisar, med skämt som följer temat. Hitta en vän att spela det med för tillsammans med någon annan bli det här ett sällskapsspel som definitivt fyller sin kvot ett litet tag.
Bra
  • Roliga förolämpningar som är grövre än tidigare
  • Referenser från popkultur och Hollywood
  • Grymt roligt tillsammans med någon annan
Sämre
  • Blir snabbt enformigt och lite tråkigt på egen hand
7
Gillar
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.