Roccat Renga Boost Headset Recension

Daniel ger sig på en första hårdvarurecension: ett headset från Roccat kallat Renga Boost. Etiketten som stolt proklamerar ”Studio Grade Sound” känns inte helt sanningsenlig.

Rent designmässigt är Roccat Renga Boost en sparsmakad, svart tingest med vassa kanter. Det är en typisk design för gaming-headset utan några häftiga ljus eller andra krusiduller. Det mest exotiska den kommer med är volymreglage och mikrofonbrytare direkt i en liten dosa på sladden. I gengäld är det ett par väldigt lätta hörlurar, på gott och ont. Med sina 210 gram känns de väldigt lätta mot huvudet och de är i och med vikten också relativt lätta att ta med sig. De kommer dock inte med någon form av bärväska eller skyddspåse.

Ser bra ut, sitter sämre.

Det är väl ungefär där de positiva bitarna tar slut. För sin prislapp på 600–800 kr hade jag faktiskt förväntat mig mer på ungefär alla nivåer, trots att det inte är ett dyrt headset. Till en början är ljudet riktigt platt och tråkigt, oavsett hur mycket kuddarna tycker att det är ”studio grade”. Här finns ingen bas, ingen klangfärg och det värsta av allt – du hör fortfarande allt runt omkring dig trots att de sitter runt dina öron. Det lär vara en medveten design, men det får mig att undra vilken målgruppen egentligen är.

Renga Boost passar de flesta enheter.

Längre sessioner med Renga Boost ger mig ont i öronen. Till dess försvar så gör de allra flesta headsets det, men det här kan ändå vara bland de mest obekväma jag testat. Kuddarna innesluter inte öronen helt korrekt och snäckorna justeras med glorifierade gummiband som inte håller positionen. De går inte heller att ha runt nacken någon längre tid, eftersom det läderaktiga tygstycket som löper mellan snäckorna har för vassa kanter för att man ska kunna vila nacken mot den.

Driver Units
Frekvenssvar 20~20000Hz
Impedans 32Ω
Mått
Höjd 20.0 cm
Bredd 21.0 cm
Längd 10.0 cm
Vikt 210 g
Kompatibilitet
Systemkrav 1 x 3.5mm jack (sound), 1 x 3.5mm jack (mic)
0 Delningar
Summering
Roccat Renga Boost tycks vara en billig present till den stereotypiska unga tonåringen. Om inte annat lär hen ju höra när päronen ropar att det är mat och dags att pausa spelet.
Bra
  • Lagom lång sladd
  • Volymreglage och brytare för mikrofon
  • Passar de flesta enheter
Sämre
  • Isolerar inte ljud
  • Värdelösa att justera
  • Väldigt undermåligt ljud
4
Dåligt
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.