Steelseries Arctis 7P+ Wireless recension

Det är ingen som helst tvekan om att Steelseries Arctis 7P+ är det perfekta headsetet för konsolspelaren. Samtligt gör en del märkliga designval att det finns mer att önska av dessa i övrigt väldigt gedigna lurarna.

Är du gamer så vet du säkert redan att Steelseries produkter är bra grejer. De har försett spelare med hårdvara i drygt två decennier och den runda loggan borgar för kvalitet och innovation. Vi på Varvat har fått känna, klämma och framför allt lyssna lite närmare på det vita, trådlösa headsetet Arctis 7P+ Wireless och vi är inte besvikna, men kanske något förbryllade.

Ett snyggt och gediget headset med galet bekväma kåpor.

Arctis 7P+ <3 Playstation 5 = sant

Arctis 7P+ Wireless marknadsförs främst som ett headset för konsolspelaren. Anledningen till det är förmodligen färgen. De vita lurarna är en match made in heaven tillsammans med Playstation 5. Snyggare uppsättning är faktiskt svårt att föreställa sig. Att headsetet är riktigt bekvämt gör inte saken sämre. Kåporna är vadderade med mjukt skum och ett tyg som andas. Inget svettdrypande fakeläder så lång ögat når. Det elastiska huvudbandet gör att lurarna passar de flesta huvudformer, men Arctis 7P+ kan uppfattas som lite stora på yngre spelare.

Arctis 7P+ marknadsförs som sagt som ett headset för Playstation 5, men det funkar med de flesta hårdvaror, till och med mobiler och Nintendo Switch. Då får du dock använda dig av den medföljande kabeln. Däremot nämns inte Xbox under dess kompatibilitet, så sitter du på en krysslåda får du snällt leta efter andra modeller. Om du, precis som jag, främst spelar spel på PC så är det enkel plug-and-play som gäller. Koppla in sändare, slå på headsetet och börja spela. Svårare än så är det inte. Det är dock tydligt att PC inte är den primära hårdvaran för Arctis 7P+. Ett exempel är att volymreglaget inte reglerar ljudet i Windows, utan i stället volymen i headsetet. Är volymen neddragen till botten i datorn så spelar det ingen roll hur mycket du vrider upp reglaget på dina hörlurar. Det lär förbli tyst ändå.

Visst är de vackra tillsammans.

Ljudet är bra men inte bäst

Den bullerdämpande mikrofonen har fått namnet ClearCast och den gör ett mycket bra jobb när det gäller att förmedla din röst till medspelare. Mikrofonarmen är mjuk och böjlig, vilket gör att den enkelt kan placeras i en bra position framför munnen. Vill du inte använda den alls är det möjligt att skjuta in den i öronkåpan. På så sätt är den inte i vägen om du vill använda dig av en extern mikrofon. Det går att stänga av ljudet till micken genom ett enkelt knapptryck. Dock kan denna knapp vara lite svår att hitta med fingrarna, vilket kan vara jobbigt om du snabbt behöver tysta dig själv. När ljudet väl är avstängt lyser hela micken upp i ett rött sken och du behöver aldrig tvivla på om du sänder eller inte.

Det vita headsetet skryter med 3D-ljud och 30 timmars batteritid. Det senaste är faktiskt riktigt bra och jag upplever sällan att jag behöver ladda lurarna. När det är dags att koppla in laddaren lyser strömknappen gult eller ilsket rött, beroende på hur mycket batteritid som är kvar.

3D-ljud säger mig i ärlighetens namn inte så mycket. Jag upplever att Arctis 7P+ ger bra surround och ett klart ljud som utan tvekan duger till de flesta gamers. För den som vill laborera med nivåer och liknande så finns mjukvaran SteelSeries GG där du bland annat hittar en intuitiv och väl fungerande equalizer. Är du däremot en äkta audiofil som kräver att dina lurar levererar kristallklart ljud i toppklass så finns det bättre alternativ för dig.

Arctis 7P+ Wireless funkar till det mesta, men har du en Xbox bör du nog titta åt ett annat håll.

Hur tänkte de här?

Arctis 7P+ Wireless kopplar inte automatiskt upp med din konsol eller PC. Det har nämligen ingen Bluetooth. Länkningen sker i stället med en medföljande USB C-sändare över frekvensen 2,4 GHz. Inget fel med det, men du får offra en USB-port vare sig du vill eller inte. Om det nu råkar vara så att du inte har en USB C-port ledig så följer det givetvis med en adapter till vanlig USB A i lådan.

Den medföljande sändaren är dock en källa till frustration då den helt enkelt har en irriterande dålig design. Om du vill använda USB C-porten på ditt Playstation 5 går det givetvis bra. Problemet är bara det att PS5 endast erbjuder en port med denna standard och den finner vi på konsolens framsida. Om du väljer att koppla in USB C-sändaren så blockeras den andra USB-porten på framsidan, vilket gör att den inte kan användas för exempelvis laddning av handkontroll eller headset. Detta hade kunnat undvikas om ingenjören bakom designen tänkt ett steg längre.

Sammanfattat

Arctis 7P+ Wireless är ett headset för konsolspelaren. Det gifter sig mycket bra med Playstation 5 och levererar ett ljud som de flesta gamers är mer än nöjda med. Den märkliga designen på UBS-sändaren och avsaknaden av vissa funktioner till PC drar tyvärr ner betyget något. Priset ligger på ca 1 500 kr, vilket får ses som helt ok för lurar i denna klassen.

0 Delningar
Bra
  • Snyggt tillsammans med PS5
  • Otroligt sköna, även vid låna spelsejourer
  • Lätt att placera micken på rätt ställe
Sämre
  • Uselt designad sändare
  • Inte det bästa ljudet i klassen
  • Inte lämpat för Xbox
7
Gillar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.