Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters Recension

Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters är delux utgåvan av Bony Spirits och Fleshy Souls från i våras och trumfar de båda spelen som redan var fantastiska.

I våras släpptes uppföljaren till ett litet spel som 2015 blåste nytt liv i monstersamlargenren. Yo-Kai Watch 2: Bony Spirits och Fleshy Souls var allt som föregångaren från 2015 var, fast större och bättre. Det var en regelrätt uppföljare som tog ett vinnande koncept och maxade det. Nu, ett halvår senare släpps den ultimata utgåvan av 2:an, Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters. Som en fullständig utgåva innehåller den allt de föregående spelen hade och toppar det med ännu lite mer innehåll!

För kontext, läs gärna min recension av Yo-Kai Watch 2: Bony Spirits och Fleshy Souls.

Mer är mer…

Psychic Specters är som sagt i grunden samma spel som Bony Spirits och Fleshy Souls. Grafiken är densamma, spelmekaniken och upplägget är likadan och många yo-kai är bekanta. Men ingen ultimat utgåva vore ultimat om den inte tillförde något. Psychic Specters överraskar med en hel del nyheter som lockar både fans och nybörjare.

I Psychic Specters kan du ta del av nya uppdrag som berikar både världen och dess udda invånare. Lär dig mer om Darknyas ursprung och Dame Dedtime genom deras personliga berättelser. Du kan även hjälpa filmmakaren Directator att spela in en yo-kaifilm, eller upptäcka spöket Whispers underliga förflutna – i det förflutna. Dessa är bara några exempel av de uppdrag som ger liv åt den underliga yo-kaivärlden.

Vågar du åka spöktåget har du möjlighet att besöka det förfallna nöjesfältet Gera Gera Resort.

Bony Spirits och Flechy Souls utökade spelytan med flera stora områden att utforska vid sidan av hemstaden Spingdale. Psychich Specters vidgar världen ytterligare med ett nöjesfält, samt flera mindre platser att besöka som till exempel ett traditionellt badhus (onsen), en kabukiteater och restaurang. På natten går det till och med att ta ett nytt spöktåg med bisarra passagerare. Trevlig resa!

Psychic Specters introducerar också en drös med nya yo-kai att samla, bland dem medlemmar ut Wicked-klanen, elaka yo-kai som tidigare terroriserat de andra stammarna. I Psychic Specters är det också möjligt att värva bossar till sitt ensemble och ett par unika versioner av dessa. Har du vänner med Bony Spirits och Fleshy Souls, kan ni hjälpa varandra att fylla kompendiet, vari Psychic Specters går att låsa upp några riktigt coola yo-kai.

Om mer av nyheterna, se Yo-Kai Watch 2:s hemsida.

…men fortfarande samma.

Självklart ärver Psychic Specters sina föregångares dåliga drag. Ett av de värsta sakerna med uppföljaren var att framfarten i storyn hindrades av obligatoriska sidouppdrag som allvarligt drog ner tempot och njutningen i att pressa berättelsen framåt. Så även i Psychic Specters. Många av dess sidouppdrag är rena leta-hitta-uppdrag som får dig att vilja dö sakta, men tack och lov är några av dem riktigt underhållande. Humorn är en av huvudingredienserna i Yo-Kai Watch och det är ofta som smilbanden spänns medan du spelar.

Även tillvägagångssättet du rekrytera yo-kai är oförändrat. Uppföljarna introducerar några yo-kai som du får via uppdrag och storyn, men många av de andra andarna rekryteras genom samma frustrerande mekanik – muta dem med mat eller godis och hoppas på det bästa. Där du i till exempel Pokémon har relativ stor kontroll över om monstret blir din eller inte så är allt ren slump i Yo-Kai Watch. Det här är inget problem för den som bara vill uppleva berättelsen, men för de som vill ha alla kan det bli en tråkig process.

Yo-Kai Watch 2 Ultimate

Bossarna är roliga utmaningar där du måste vara på alerten hela tiden.

Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters är utan tvekan den bästa utgåvan av Yo-Kai Watch 2 och det perfekta tidsfördrivet på Nintendo 3DS. Om du spelat det första Yo-Kai Watch rekommenderar jag starkt Psychic Specters. Har du däremot inte haft nöjet att spela Yo-Kai är mitt tips att först börja med ettan. Det har funnits ute i ett par år nu och går säkert att köpa för en billig peng. Om du själv redan har Bony Spirits eller Flehy Souls kan du exportera och importera din sparfil till Psychic Specters och fortsätta där du slutade sist. Har dina vänner Bony Spirits eller Fleshy Souls kan ni spela co-op mot nya bossar, och länka era spel för unika versioner av Jibanyan.

Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters är den ultimata versionen av Yo-Kai Watch 2 och den bästa i serien i väntan på Yo-Kai Watch 3.

Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters finns ute nu till Nintendo 3DS.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.