Evil Diary (mini)Recension

Inget med Evil Diary är värt din tid, såvida du inte verkligen letar skitspel. Det är inte ens dugligt som 'cheevo-foder.

Evil Diary marknadsför sig som kort – hela 1–2 timmar-kort. Det är en bedrift att göra helt utan förbehåll, nästan lite av det som på svenska kallas för storkukslugn. Det här är dock varken ”grower” eller ”shower” i slutänden.

Ingen vacker PC-port

Jag vet inte vilken maskinvara Evil Diary använder som riktmärke, men det kan knappast vara PC. Bara delvist stöd för handkontroll (läs: inget – inte ens en Xbox-kontroll, utan låta den låtsas vara ett tangentbord i Steams kontrollinställningar), ett startfönster som är cirka 100 pixlar högt och nästan omöjligt att läsa av tills du lyckas hitta fullskärmsinställningen, extremt otydliga standardkontroller (X stänger spelet, vilket jag först trodde var en krasch), samt den största synden av dem alla: Trasiga Prestationer.

Alla dessa problem bidrar till att hela upplevelsen strösslas rikligt i grus snarare än karamell. All motivation jag skulle kunna uppbåda inför att spela som en ung tjej som försöker ta sig ur ett zombie- och alieninfesterat New York är som bortblåst.

Stylish, säger du

Den visuella stilen med zombievarelser som ska slaktas på löpande band till enformig metalmusik är ju ändå en beprövad grej som har gett många spelare ett gediget mervärde genom åren. Jag får medge att det i viss mån funkar även här, trots att låten är enformig och actionens största krydda är att du kan både skjuta och slåss med svärd samt att du avslutar spelet med en motorcykelbana.


Problemet är att varje bana består av att vänta, antingen på att du dödat tillräckligt många fiender för att ta dig vidare till nästa, eller på att du försöker hålla dig vid liv till en nedräkning är slutförd. Miljöerna gör inte mycket för att lätta på tristessen.

Trots allt mikropillande med att få kontrollerna att fungera klarade jag precis allt Evil Diary hade att erbjuda på 52 minuter. Ja, utom att ta sagda achievements då, eftersom de – likt spelet i största allmänhet – inte riktigt fungerar.

Jag vet inte riktigt vem Evil Diary är skapt för, men målgruppen har garanterat bättre saker att spendera 5 euro på. Den här parodin hade inte ens ett samarbetsläge kunnat rädda.

0 Delningar
Summering
Inget med Evil Diary är värt din tid, såvida du inte verkligen letar skitspel. Det är inte ens dugligt som 'cheevo-foder.
Bra
  • Musiken är badass i typ en minut
  • Grafiken är badass i typ en halv minut
Sämre
  • Kontroll funkar inte (PC)
  • Achievements funkar inte (PC)
  • Enformigt och oengagerande
3
Undvik
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.