För Gudinnan av Anders Fager bokrecension

Jag kanske inte är världens största skräckfantast , men jag älskar udda kärlekshistorier och när jag fick hem För Gudinnan dröjde det inte länge innan jag kastade mig över den. Jag blev inte besviken!

Tre gudinnor och en skådis…

För Gudinnan är en skräckroman skriven av Anders Fager och handlar om tre väninnor som möts upp i en flådig takvåning i London och försöker hitta tillbaka till de känslor de haft för varandra under en väldigt lång tid. Samtidigt blir det en tävling över en känd skådespelares gunst och allt kulminerar i en udda, makaber kärlekshistoria. De tre väninnorna har alla speciella, gudalika förmågor och boken har en hel del övernaturliga element som skapar mystik och förundran. Den kopplar även tillbaka berättelsen till rollspelet Kult.

Vi flyttas mellan tid och rum i ett intensivt berättande och det blir stundtals ganska förvirrande, även om Fager lyckas knyta ihop säcken relativt tillfredsställande. Jag kan inte låta bli att bli häpen över hans sätt att berätta fängslande berättelser.

På gott och ont

Boken är som nämnt baserat på rollspelet Kult och jag känner personligen att jag missar en eller två detaljer just för att jag inte är bekant med inspirationskällan.

Det blir lite på gott och ont, men jag är säker på att personer som känner till Kult sedan tidigare kommer att gilla den här boken och uppskatta vinkningarna och karaktärerna från rollspelet. De få detaljerna jag inte riktigt begrep till trots tyckte jag aldrig att min läsupplevelse, eller berättelsen, blev förstörd.

Jag hade lite problem att komma in i vissa noveller som fanns med i Fagers andra bok Samlade Svenska Kulter på grund av ett korthugget och upprepande språk, men det glädjer mig att För Gudinnan inte alls har samma känsla i språket. Det är kanske fortfarande korthugget, men det känns annorlunda då det är en längre berättelse där narrativ och karaktärer får tid att utvecklas och tar lite mer tid till att berätta sin saga.

Överlag gillar jag För Gudinnan. Berättelsen är fängslande, surrealistisk och kusligt, men vissa element blir allt för luddiga för oss Kult-nykomlingar och Kult-veteranerna kommer nog att uppskatta boken mer.

ISBN: 978-91-87222-39-9

0 Delningar
Bra
  • En udda och spännande kärlekssaga
  • Kults värld är galet intressant
  • Snyggaste omslaget på år och dagar!
Sämre
  • Något förvirrande med ständinga hopp fram och tillbaka
  • Kanske inget för Kult-oskulder
7
Gillar
Louise heter jag och jag bor någonstans söder om Stockholm med en vild katt och spenderar dagarna med jobb, kaffedrickande och en massa twittrande. Spel har varit ett intresse för mig så länge jag kan minnas och det har bara fortsatt att växa. Spel med stora världar, levande karaktärer och spännande historier är favoriterna. Bioware är för alltid min stora kärlek, men även Zelda, Tales of-serien och Persona-serien ligger mig varmt om hjärtat. Förutom spel så är jag en stor konst- och filmnörd. Seriöst, få mig inte att prata om film eller konst. Eller Biowares spel. Jag rabblar på i timmar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.