HyperX Alloy Elite RGB Recension

För ett tag sedan recenserade jag Alloy FPS Mechanical Gaming Keyboard från HyperX. Jag kunde in recensionen konstatera att det robusta, mekaniska tangentbordet förbättrade mitt resultat i Overwatch, ett faktum som helt klart motiverade att införskaffa ett Alloy FPS. Nu släpper HyperX en Pro-version av samma tangentbord med RGB-belysning och vi har tagit reda på om det är värt att uppdatera maskinparken ännu en gång.

För mig är tangentbordet troligen det viktigaste jag kopplar in i min dator. Med tanke på att jag skriver många, långa texter är det viktigt att jag kommer överens med tangentbordet. Ergonomin är viktig, likaså responstiden på knapptryckningarna. Tar man dessutom i beaktande att jag spelar en hel del spel så blir tangentbordet plötsligt mycket mer än bara en digital skrivmaskin. Det kan betyda skillnad mellan första och sista platsen på leaderboraden. Ja, ni förstår att ett bra tangentbord är lika viktigt som syre för att överleva.

HyperX är den avdelning på Kingston som uteslutande ägnar sig åt gamingprodukter. Mest kända är de troligen för sina hyllade headsets, men på produktlistan står även möss, minnen och SSD-diskar. Fram tills nyligen var Alloy FPS bolagets enda tangentbord. Alloy FPS var ett mycket kompetent, kompakt tangentbord som jag personligen gillade skarpt. Ni kan läsa min recension av Alloy FPS här.

Handledsstödet går att montera bort.

Nu utökar HyperX antalet tangentbord i sin katalog. Detta i och med lanseringen av Alloy Elite RGB, en uppgradering av föregångaren som tillför flera förbättringar. det finns även en lite enklare variant av exakt samma tangentbord, med den enda skillnaden att RGB-varianten erbjuder fler ljusalternativ. Utvecklarna tycks ha lyssnat på den kritik föregångaren fick. Tydligast är att det tillkommit mediaknappar och ett volymreglage i form av ett behändigt litet scrollhjul. Tangenterna är i stort sett de samma som på Alloy FPS, men finishen känns i mitt tycke något halare, vilket inte är en bra sak när det kommer till gamers. Därför är det ett extra plus att det går att byta ut de mest använda knapparna A, S, D och W samt siffrorna 1-4 mot knappar med mer textur. Det medföljande verktyget gör det enkelt att få bort önskade tangenter och ersätta dem.

Både för gamern och kontorsråttan

När föregångaren Alloy FPS tycktes utvecklat enbart med gaming i tankarna så känns Alloy Elite RGB mer som ett allorundtangentbord. Knapparna är inte riktigt lika höga som på FPS, vilket ger ett något bekvämare nerslag. Det är helt enkelt lättare att skriva längre texter med Alloy Elite. För att förbättra ergonomin ytterligare så har HyperX slängt med ett taffligt försök till handledsstöd i formgjuten plast. Hela stödet känns billigt och plastigt. Dessutom tillför det inte direkt mycket till komforten. Det är tur att det går att montera bort med ett enkelt handgrepp.

En solid stålram är basen i varje respektabelt tangentbord.

Det är ett rejält tangentbord HyperX tagit fram. Vikten är på nästan 1,5 kilo och tyngden ligger mest i den robusta stålramen. De gummerade tassarna på undersidan gör dock att tangentbordet står stadigt när striderna pågår som bäst. En detalj jag saknar som verkligen uppskattades med Alloy FPS var den medföljande, skyddade påsen som gjorde det lätt att frakta tangentbordet mellan hemmet och närmsta LAN.

Oändliga möjligheter med NGenuity

Den verkliga styrkan hos Alloy Elite RGB ligger utan tvekan i det kraftfulla programmeringsverktyget NGenuity. Du kan enkelt ange olika profiler till olika spel genom det intuitiva programmet. NGenuity känner av vilket spel du startar och anpassar sig automatiskt till just det spelet. Dessutom kan du ange tre olika profiler till varje spel som du sedan snabbt kan växla mellan med hjälp av profil-knappen på Alloy Elite RGB. Givetvis kan du också ange olika färgsättningar och macron beroende på vilken profil du har aktiverat. Lätt som en plätt och otroligt effektiv.

Kan bli din bästa vän

Alloy Elite RGB levereras med en sladd som troligen kan försörja ett mindre samhälle med el. Den är tjock som en finger, vilket gör den något stel. Sladden kan inte heller kopplas loss, vilket var fallet med Alloy FPS. Däremot så fungerar den USB-port som sitter på tangentbordets baksida faktiskt som en USB-port den här gången och inte endast något du kan ladda din mobil med. Du kan alltså koppla in dina hörlurar eller kanske din mus direkt i ditt Alloy Elite. Jag ställer mig dock frågande till varför de inte passat på att bygga in fler USB-portar? Ett tangentbord är trots alt en utmärkt USB-hubb.

För att sammanfatta det hela så är Alloy Elite RGB lite av det bästa från två värdar. Tangentbordet kommer helt klart att uppfylla gamerns hårda krav på snabbhet och precision. De röda switcharna levererar så som man kan förvänta sig av ett mekaniskt tangentbord. Även skribenten kommer att få nytta av Alloy Elite då ergonomin är genomarbetad. Så, om du, precis som jag inte enbart spelar på din PC, utan även jobbar med den, så kan Alloy Elite mycket väl bli din bästa vän. För ingen skall underskatta värdet av ett bra tangentbord. Det kan göra att du äntligen når den där Diamond-rankingen du så hett längtat efter.

Producentens garanti (månader) 24
Typ av enhet Tangentbord
Bakgrundsbelyst RGB
Gränssnitt USB
Antal tangenter 104
Snabbtangentsfunktion Multimedia, spellägesnyckel
Layout Nordiska länderna
Tangentbordsteknologi Mekanisk
Nyckellåstyp Cherry MX Red switches
Egenskaper Numeriskt tangentbord
Bredd 44.4 cm
Djup 22.68 cm
Höjd 3.63 cm
Vikt 1.467 kg
Gränssnitt USB-genomströmning
Kabellängd 1.8 m
Inkluderade tillbehör Tangenthättor, tangenthättdragare
Operativsystem erfordras Microsoft Windows 7 / 8 / 8.1 / 10

0 Delningar
Bra
  • Passar både gamern och skribenten
  • Lättöverskådliga mediaknappar
  • Möjlighet att byta ut vissa tangenter
  • NGenuity-programmet
Sämre
  • Något glatta knappar
  • Plastigt handledsstöd
  • Avsaknad av transportväska
8.5
Bra
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.