Senna Forever (Horizon Chase Turbo DLC) Recension

Senna Forver är otippat DLC till ett tre år gammalt spel och lyckas blåsa hyfsat liv i liket.

Horizon Chase Turbo släpptes 2018 och har sedan dess fått två nedladdningsbara extrapaket i form av Rookie Series och Summer Vibes (varav det förstnämnda gratis). Nu kommer det tredje: Senna Forever. Gör detta DLC Horizon Chase Turbo relevant igen, så det är värt att damma av åbäket?

Senna Fore-vem?

Ayrton Senna var en känd racerförare från Brasilien. Han blev bara 34 år gammal, men hann bli världsmästare i Formel 1 tre gånger (1988, 1990 och 1991). Sennas frånfälle skedde i samband med inledningen av San Marinos Grand Prix 1994, vilket ger honom en Formel 1-karriär som omspände drygt tio år.

Senna Forever är en hyllning till racerföraren och ger Horizon Chase Turbo ett Formel 1-skin, så att säga. Paketet innehåller ett nytt karriärsläge för en spelare som följer legendaren genom fem kapitel i hans framgångsberättelse. Här ingår också en ny turnering i tre svårighetsgrader för 1-4 spelare. Båda två är spelbara i den nya förstapersonsvyn.

Förutom nya banor och lite ny grafik har Senna Forever även gett spelet lite nya låtar på soundtracket, vilket aldrig är fel. Horizon Chase Turbo har ett fenomenalt soundtrack som är med en långt efter spelet är avslutat. Det är komponerat av Barry Leitch som även ligger bakom soundtracken till klassikern Top Gear (dess bästa låt finns med som remix i det här spelet!).

Omfång

Singelspelarkampanjen innehåller som sagt fem kapitel med en handfull banor eller två i varje. Precis som i grundspelet förekommer viss repetition, men här finns i varje fall 15 unika banor, som dessutom bygger på ”riktiga, berömda banor”. På varje bana finns en liten checklista med särskilda mål du kan uppfylla för att få Senna’s Marks. Det kan vara allt från en turbostart till att inte använda nitro (alltså turboknappen) på hela racet. Även om du som spelare inte behöver uppfylla alla tre målen på ett och samma försök så är det utan tvekan så det blir mest intressant att försöka spela.

Det coolaste tillskottet är dock förstapersonsläget. Det blir rätt annorlunda jämfört med vad man är van vid bakom ratten i Horizon Chase Turbo. Dessvärre går läget inte att använda i standardspelet, men det kanske inte är helt oväntat. Man har nämligen tillgång till backspegel i förstapersonsvyn och det gör saken lite väl enkel när det kommer till att blockera omkörande.

Senna Forever tar inte särskilt lång tid att spela ut, men är välkommet extrainnehåll till ett roligt spel. Det känns ändå rimligtvis värt sin prislapp. Det är på ett sätt också något folkbildande att få läsa om en ikon som betytt så mycket för en sport och en nation som Ayrton Senna bevisligen var och är. Det märks att utvecklarna AQUIRIS (som är brasilianer) har stor respekt för och vill hedra minnet av Senna.

Senna Forever är DLC (nedladdningsbart material) till Horizon Chase Turbo. Paketet släpptes den 20 oktober 2021 och kostar drygt 60 kr. Denna recension är möjlig tack vare en recensionskod.

0 Delningar
Summering
Senna Forever är kul DLC för dig som saknat Horizon Chase Turbo och vill ha något nytt och fräscht. Som en ren bonus får du veta mer om en Formel 1-legendar och minnet han lämnade efter sig.
Bra
  • Förstapersonsvyn gör verkligen något nytt
  • Nya banorna känns fräscha
  • Nya musiken passar med resten (som fortfarande är knökfullt med bangers)
  • Folkbildande(?)
Sämre
  • Lite väl enkelt (tips: Nitro-strategi!)
  • Fortfarande mycket upprepning
7
Gillar
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.