Turtle Beach Battle Buds Recension

Battle Buds är ett par rysligt snygga lurar av in-ear-typ. De kommer inte att ge dig en revolution i öronen, men de är mångsidiga och sköna.

Jag har mellan noll och ingen erfarenhet av Turtle Beach. Deras produkter hänger i varenda gaming-orienterad butik i vårt avlånga land, men Battle Buds markerar första gången jag använder deras produkter. Min jungfrufärd har inte precis frälst mig, men jag uppskattar vad Turtle Beach har försökt och på många sätt lyckats med.

En kram från insidan

En egenhet Turtle Beach Battle Buds har är utvidgade öronpluggar. Förutom de vanliga in-ear-pluggarna sitter en extra bit gummi lite längre ut. Denna är tänkt att hålla snäckan på plats genom att ligga mot insidan på örat och på sätt få stöd. Båda pluggtyperna kommer i tre olika storlekar vardera direkt i förpackningen och kan kombineras precis hur du själv vill. Till en början var det rentutav riktigt bekvämt, men eftersom undertecknad har notoriskt känsliga öron så började alla kombinationer förr eller senare att göra lite ont.

De utvidgade pluggarna ger hur som helst en stabilitet som inte är att underskatta. De sitter stabilt och stänger ut ljud väldigt bra under de två längre tågresor jag använt dem. Hörlurar som går att använda som provisoriska hörselskydd är alltid en bonus.

Utstickande design

En anledning till att Turtle Beach Battle Buds använder sig av utvidgade pluggar är balansen. Lurarna har en fysiskt utstickande design som medför den lilla biten extra tyngd som gör att extra stabilitet är ett måste. Utan dem sitter snäckorna inte på plats lika bra och råkar lätt glida ur. Det gör att lurarna är snäppet större än vanliga in-ear-sorter, men det är en uppenbart medveten och djärv design. Det gör inte heller att de är mindre bärbara och de kommer till med med tillsammans med en liten påse.

Den rent estetiska dimensionen är å andra sidan en högst subjektiv sådan, men Turtle Beach Battle Buds är i mina ögon ett par snygga lurar. De tilltalar nog knappast den stilrena, stereotypiska Apple-veteranen, men lyckas förmedla ”gamer” utan att samtidigt ge bilden av ett pojkrum från tidigt 2000-tal. Det märks att de till både stil och funktion är designade för främst portabel gejming. Mitt enda ånger här är att mina är svarta; den blåvita varianten är utan tvekan den snyggare.

Rätt mycket snyggare än svart, om du frågar mig.

Ge och ta ljud

Den designmässiga pricken över i:et är en löstagbar mikrofon. Denna kan när som helst monteras på den vänstra luren via ett vanligt 3,5 mm-uttag. Den har dessutom en vridbar arm med generös flexibilitet. På den vänstra lurens sladd sitter också volymkontroll, en brytare för att stänga av mikrofonen samt en knapp för att avsluta samtal. Turtle Beach Battle Buds kan med andra ord med fördel ersätta dina mobillurar.

Turtle Beach Battle Buds kommer inte att innebära en revolution för dina eller för mottagarens öron, men med sin prislapp på 300-400 kronor levererar de kvalitet där och när det räknas – och det i en snygg förpackning.

0 Delningar
Summering
Ett par snygga, mångsidiga lurar i rimlig prisklass för den som gillar in-ear-typen och en design som syns.
Bra
  • Avtagbar mic
  • Snygg och intressant design
Sämre
  • Obekväma för längre spelsessioner
7
Gillar
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.