X-plane 12 Recension

Som en långvarig fantast av flygsimulatorer blev jag glad när jag hörde att Laminar Research utvecklade X-Plane 12, och sedan releasen har jag tillbringat många timmar med att utforska simulatorvärldens senaste tillskott.

det som blir uppenbart när jag först startar upp X-Plane 12 är den nya grafikmotorn, vilket ger en helt ny nivå av realism som egentligen bara kan jämföra sig med Microsoft-konkurrenten Flight Simulator. Nu kan du verkligen känna hur det är att flyga genom ett ösregn eller tjock dimma, vilket ger en spännande dimension till flygupplevelsen. Jag måste erkänna att jag blev överraskad över hur mycket mer immersivt det kändes att flyga i X-Plane 12 jämfört med X-Plane 11, och det är verkligen imponerande att se hur långt flygsimulering har kommit sedan mina tidiga dagar med Microsoft Flight Simulator 95.

Ja, X-plane 12 är väldigt vackert.

En annan imponerande aspekt av X-Plane 12 är ljudet. Det är mycket mer realistiskt och dynamiskt än någonsin tidigare, vilket verkligen bidrar till att förstärka flygupplevelsen. Till exempel kan du höra ljudet av regn som smattrar mot cockpitfönstret, vindbruset när du ökar gasen och ljudet av motorerna som stannar om du stänger av dem. Det är små detaljer som dessa som verkligen gör att X-Plane 12 är värd att titta närmare på.

Bör jag uppdatera?

Tyvärr måste vi slå ner lite på bristen på bakåtkompatibilitet med äldre tillägg. Detta kan vara en riktig besvikelse för veteran X-Plane-användare som har byggt upp en samling av tillägg under åren. Så om du redan har investerat mycket tid och pengar i att bygga upp din samling av X-Plane-tillägg, kan det vara värt att vänta och se om dina favorittillägg kommer att uppdateras för att fungera med X-Plane 12 innan du uppgraderar från X-Plane 11.

Vad gäller jämförelsen med Microsoft Flight Simulator, är det inte riktigt en rättvis jämförelse att göra. Båda flygsimulatorerna är imponerande på sina egna sätt, men de har också sina egna unika styrkor och svagheter. Microsoft Flight Simulator har verkligen satt en ny standard för grafik och realism, men det är också mycket mer krävande för din dator. Å andra sidan är X-Plane 12 lite lättare på hårdvaran, men saknar kanske den helt omfattande grafik som Microsoft Flight Simulator erbjuder med kartdata från Bing med mera.

Cockpit i Boeing 737-800 är ett mästerverk.

X-Plane 12 erbjuder en omfattande samling av flygplan och helikoptrar. Från klassiska flygplan som Cessna Citation X och Boeing 737 till jaktplan som F-14 Tomcat och ett antal helikoptrar finns det något för alla.

En av de bästa sakerna med X-Plane 12 är att varje flygplan och helikopter är noga modellerad för att efterlikna dess verkliga motsvarighet så exakt som möjligt. Detta betyder att varje flygplan har sin egen unika flygningsegenskaper, cockpit och ljud. Detta ger en otroligt autentisk flygupplevelse och gör det lättare att lära sig att flyga olika flygplan och helikoptrar.

Finns redan många tillägg

Förutom de standardflygplan och helikoptrar som ingår i spelet, finns det också en mängd tillägg som kan laddas ner för att utöka flygplan och helikoptrar som finns tillgängliga. Detta inkluderar allt från militära flygplan till exotiska helikoptrar som AgustaWestland AW139 och Bell 407. Det finns också olika typer av flygplan, inklusive segelflygplan och ultralätta flygplan, så att du kan prova på olika typer av flygning.

X-Plane 12 har också en otroligt detaljerad miljö som du kan flyga i. Spelet har ett stort antal flygplatser och landningsbanor, vilket gör det möjligt att flyga nästan var som helst i världen. Miljön är också interaktiv och föränderlig, med realistiskt väder som påverkar flygningens prestanda. Detta ger en otroligt autentisk och realistisk flygupplevelse.

Snyggare vatten är i X-plane 12 får du leta efter

Bra, men i hård konkurrens

Slutligen, om du redan har X-Plane 11 och undrar om det är värt att uppgradera till X-Plane 12, skulle jag säga att det beror på vad du är ute efter. Om du vill ha en mer imponerande grafisk upplevelse, mer realistiska ljud och en ökad nivå av realism, är det definitivt värt att uppgradera. Men om du är nöjd med X-Plane 11 och redan har en samling av tillägg som fungerar bra, kanske det är bättre att vänta och se vad som händer med X-Plane 12 tillägg innan du uppgraderar.

Sammanfattningsvis är X-Plane 12 en imponerande flygsimulator med enastående grafik och ljud, men det är också relativt krävande på hårdvaran. Om du vill ha den mest realistiska flygupplevelsen som finns tillgänglig idag, är X-Plane 12 definitivt värt att kolla in, men du bör vara beredd på att investera i en kraftfull dator om du vill uppleva allt vad spelet har att erbjuda.

0 Delningar
Summering
Med en omfattande samling av flygplan och helikoptrar som efterliknar verkliga motsvarigheter så exakt som möjligt, är X-Plane 12 en fantastisk flygsimulator för både entusiaster och nybörjare. Och med möjligheten att utöka spelet med olika typer av flygplan och helikoptrar, finns det alltid något nytt att upptäcka och lära sig.
Bra
  • En av de mest realistiska flygsimulatorerna du kan få tag på
  • Många flygplan och en uppsjö tillägg som utökar upplevelsen
  • Grafiken är riktigt bra
Sämre
  • Kräver sin burk för att flyta bra
  • Hög inlärningskurva, som med alla spel i genren
7
Gillar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.