Diablo III

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”Diablo III” developers=”Blizzard Entertainment” publishers=”Blizzard Entertainment” platforms=”PC, Mac” genres=”Action RPG / Hack and slash” release_date=”2012-05-15″]

Efterlängtat och storslaget
Så länge har vi väntat, hoppats och önskat, och nu är det äntligen här. Diablo 3, djävulen är tillbaka. I många år har man spekulerat i om det kommer att komma en uppföljare till succén Diablo 2. Från Blizzards sida har det varit tyst och för bara några år sedan kom nyheten med det överväldigande beskedet. Hypen drog igång och så många frågor ställdes; skulle det kunna bli ett spel som skulle gå till historien? Produktionen tog i sig ett par år och släppet av spelet sköts upp, gång på gång, men nu är det här och slaget om jorden, himmelen och helvetet kan börja.

Grafiken ett magplask eller mitt i prick?
Till en början kan man konstatera, det ser bra ut. Allt som Diablo 3 visar upp går inte att jämföra med andra typer av rollspel. Däremot kan man fråga sig om det ser tillräckligt bra ut? Skulle man kunna få önska sig att grafiken vore bättre? Antagligen, men som sagt det ser bra ut och det är mer än acceptabelt.

Vackra film-klipp som fängslar
De storslagna filmsekvenserna är heller inget att ta för hackor. Så inlevelserika och detaljerade som de är så hjälper de även den fantastiska storyn att växa till full kapacitet. Handlingen är lätt att följa men man kan, om man vill, välja att inte bry sig om den. Det som kan vara ett irritationsmoment är att man tvingas se och lyssna på dialoger och även filmsekvenser när man spelar om, vilket gör att man själv måste klicka bort dessa när man redan har hört och sett de flera gånger.

Det finns fler uppdrag att utföra än i tidigare spel som får storyn att flyta på och som leder en genom spelet på ett intressant sätt. Dessa uppdrag ger även erfarenhetspoäng vid slutförande vilket är en bonus när man har varit tvungen att slåss mot ett oräkneligt antal monster.

Variation med flera olika klasser
Vid start kan man välja bland fem olika klasser med olika färdigheter som ger spelet olika perspektiv beroende på vilken av dem som man väljer att spela. Diablo 3 är mer personligt än vad de tidigare spelen har varit, framförallt vad det gäller valen av förmågor som ens karaktär ska ha. Till skillnad från förr så har man förfogande över sju olika förmågor samtidigt, dessa går i sin tur att byta ut och dessutom kan man välja till olika runor för varje förmåga som förändrar dem på olika sätt. Så klart går det att byta mellan sina karaktärer och pröva att spela de olika klasserna på olika sätt.

Håll fienderna nära men vännerna närmare
Man behöver inte heller känna sig ensam när man spelar. På ett smidigt sätt kan man hjälpa och låtas bli hjälpt, detta genom så kallade gametags eller namn som lätt får en att komma i kontakt med andra spelare. Med fler spelare blir spelet svårare, men också roligare. Däremot är det ett maxantal på fyra spelare vilket kan verka lite snålt om man både har många spel-kompisar och dessutom är i behov av en annan klass än de som är med i gruppen.

Spelet blir dessutom allt svårare ju fler gånger du klarar av det. Vid start utgår man från normal svårighetsgrad, därefter följer nightmare, hell och inferno. Spelet förändras med detta och nya uppdrag läggs till, bättre utrustning går att hitta.

Den största nackdelen, om man vill se det så, är det faktum att man ständigt behöver vara internetuppkopplad för att spela, till skillnad från de tidigare spelen i serien. Detta bidrog bland annat till det stor problem som skedde vid lanseringen av spelet då många spelare inte kunde komma in på sin server eftersom så många försökte att logga in samtidigt.

När spelet blir verklighet, till viss del
Något som också är nytt är det så kallade ”Action House” där man kan bjuda och aktionerna ut de skatter man hittar. Ett grepp man tagit från World of Warcraft, skillnaden är däremot att man i Diablo 3 kan använda sig av såväl spel pengar och riktiga pengar. Vilket man kan tycka kan vara ett sätt för Blizzard att tjäna pengar på men även ett sätt att få spelare att bli mer engagerade i spelet.

Sammanfattningsvis…
…kan man säga att Diablo 3 helt klart kommer att gå till historien, av flera anledningar. Inte har det endast varit enormt efterlängtat, utan det har även gett oss så mycket tillbaka. Detta är antagligen början på en lång och blodig kamp mellan gott och ont. Diablo kommer aldrig att vinna, inte så länge som det finns hämndlystna spelare där ute.

 

[youtube id=”de2KlsLnIVU” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

1 Kommentar

  1. Snyggt, håller med om det du har skrivit 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.