EA Sports UFC

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”EA Sports UFC” developers=”EA Canada” publishers=”EA Sports” platforms=”Playstation 4, Xbox One” genres=”Fighting, Sport” release_date=”17 Juni”]

EA Sports UFC är svettigare, blodigare och tuffare än någonsin. Slagen och sparkarna är hårda men tyvärr faller jag inte så mycket för det här spelet som jag hade hoppats på.

EA har, som många vet, sysslat med sportspel under många år och det här året släpptes ännu ett, denna gången inom MMA-sporten. EA Sports UFC är med stor sannolikhet det närmsta jag någonsin kommer komma till att bli UFC-mästare, men det är inget jag sörjer, för här kan jag briljera.

Eftersom det är ett sportspel är mekaniken ganska enkel, golva eller få motståndaren att klappa ut innan sista ronden. Du kan kombinera slag och sparkar från taekwondo med grepp från brasiliansk jiu-jitsu eller kanske enbart besegra motståndaren med slag och sparkar från karate och thaiboxning. Du spelar på ditt sätt!

KneeToTheFace

Ett flygande knä kommer lastat

UFC är ett roligt spel och du kan snabbt hoppa in i en match med dina favoritfighters. Dock lämnar karriärläget en del att önska. Det är uppbyggt av träningar i tre steg som förberedelse inför matchen där du får öva på olika kombinationer eller sparra mot din stryktåliga partner. Efter det får du några färdighetspoäng som du kan spendera på antingen nya slag, sparkar, med mera eller för att stärka din karaktärs uthållighet eller kanske styrka i vänster fot eller höger arm. När matchen väl startar så känns träningen hyfsat onödig, då du inte ens kan använda dig av kombinationerna som din karaktär konstigt nog kan under träningen, fastän du inte låst upp dem. Men under matchen får du i alla fall gå på med all styrka på din motståndare och när du landar några snygga slag så det öppnar upp sår och blodet och svetten flyger, då känns det genast bra igen.

Mellan matcherna dyker olika videoklipp upp med bland annat UFC-presidenten Dana White, som sporrar dig och pratar om olika matcher. Jon Jones, Uriah Hall och Forrest Griffin är också några som delar med sig av olika peptalks.

Tyvärr finns karriärläget bara med manliga kämpar och du kan enbart spela med de kvinnliga kämparna i ”Fight Now”-läget.

Konstant rörelse

Konstant i rörelse

EA Sports UFC är ett väldigt snyggt spel men det tar lite tid att vänja sig vid kontrollerna. Tyvärr kan det också kännas ganska oresponsivt när slag och sparkar inte flyter ihop så som man kanske vill att de ska göra. Matcherna är dock väldigt härliga att spela då kommentatorerna gör ett väldigt bra jobb, vilket bidrar starkt till underhållningsfaktorn. Spelet är däremot väldigt svårt och kan bli lite väl frustrerande när man råkar läsa av ett slag lite fel och ens väjning blir försenad och slutar med att du hamnar i golvet. Det är lite av sportspelens Dark Souls – väldigt oförlåtande.

Det har varit roligt att återvända till oktagonen men jag hade hoppats på ett roligare karriärläge där man kanske hade fått lägga upp ett träningsschema och bestämma mer vad karaktären ska träna och inrikta sig på och inte bara göra övningarna man blir påtvingad och sen spela en och annan match. Bättre lycka nästa gång med det EA.

Ett litet plus i kanten för att de använder Alexander ”The Mauler” Gustafsson på omslaget, go Sverige!

Läs mer om vår betygsskala >>

[youtube id=”3HelBrTVi0s” width=”600″ height=”350″]

[recension titel=”EA Sports UFC” betyg=”7″ skribent=”Fabian Åkesson” datum=”2014-07-18″][/recension]

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.