Flockers

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”Flockers” developers=”Team 17″ publishers=”Team 17″ platforms=”PS4 / Xbox One / PC” genres=”Pussel” release_date=”19 september 2014″]

Slafs! Slafs! Slafs! Köttkvarnen går varm när min flock vandrar ned i ättestupan ett efter ett och jag river håret efter vettiga lösningar till varför det går så snett. Hur väl förvaltar denna efterföljare arvet från sin föregångare?

Flockers_1
Hur söta de än är så kommer en del av dem inte klara sig till slutet.

1991 släpptes PC-spelet Lemmings som handlade om ett lämmeltåg som skulle korsa en bana från start till slut. Lämlarna skulle passera säkert utan att förlora någon på vägen genom de fällor som fanns utplacerade på banan. Spelaren uppmanades att tänka kreativt och använda de  verktyg som fanns på datarutan för att passagen kunde genomföras safe and sound. Detta har Worms-utvecklaren TEAM 17 tagit tillvara på i sitt nya spel Flockers.

STRATEGISKT TÄNKANDE

I Flockers får du uppdraget att leda ett gäng får genom en fabrik med så få förluster som möjligt. Till din hjälp får du verktyg att leda flocken till målet som till exempel förmåga göra jättehopp och bygga torn för att kliva över ett hinder. Det gäller att vara observant och skaffa sig en god överblick över banan för att få ett hum hur man ska gå tillväga, vilket kan vara nog så stressigt när fåren rör sig oavbrutet rakt fram. Flera gånger fick jag tänka efter i mina val. Kan jag ta det där fåret i guldburen och kanske offra ett par av mina egna får för att nå dit? Funkar det att bygga en bro över såghjulet och  och hur sjutton undviker jag metalltåget fortast möjligt innan den gör mos av mina bräkande kompisar? Hela tiden planera och vara ett steg före flocken. Kontrollen består mest i princip av tumspakarna som dirigerar trafiken över kartan och valen från verktygsbrädan i nedersta delen av tv-skärmen.

Grafiken är hyfsat okej för ett spel i den här storleken och flyter på bra. Ljudet är lite mer begränsat och bjuder inte mer än en någon blek bakgrundstrudelutt och får som hickar till under mötet med en sågklinga. Lite mer tyngd och variation på musikbiten och spelupplägget hade varit välkommet.

Flockers-2
Gillar du Worms och Lemmings så kommer du absolut att uppskatta Flockers.

KORT STUBIN? INGET FÖR DIG!

Trots sitt gulliga yttre är Flockers inget barnspel utan riktar sig till äldre spelare som har sinne för helhetstänkande och genomtänkta beslut. Du kommer garanterat bita i gräset ett flertal gånger innan du kommer på hur du ska lägga upp en lyckad strategi för att hålla flocken vid liv. Det är svårt men också utmanande. Här får man verkligen tänka till och överväga noga sin metod innan den praktiseras. Spelet är inte dåligt och bjuder på underhållning som rekommenderas i mindre mängder. Dock är detta inget för dig som har bristande tålamod och vill ha snabba resultat omedelbart. Men för dig som vill ha en tankenöt eller två att knäcka.

Läs mer om vår betygsskala >>

[youtube id=”8QE9tZN319g” width=”600″ height=”350″]

[recension titel=”Flockers” betyg=”6,5″ skribent=”Robert Zackrisson” datum=”2014-10-12″][/recension]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.