GRID Autosport

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”GRID Autosport” developers=”Codemasters” publishers=”Codemasters” platforms=”PC / Playstation 3 / Xbox 360″ genres=”Racing” release_date=”27 juni 2014″]

Motorsmällar, tomgång och jubel. Det är det första du hör när skärmen lyser upp efter att du för första gången har startat GRID Autosport. Du blir presenterad för en racingbana med stora,fullsatta läktare. Publiken är där för att se på bilsport! Du sätter dig bakom ratten och det känns som att du sitter i din lite slitna och rostiga Saab 900 från 98, fast annorlunda. Eller ja väldigt annorlunda rättare sagt.

GRID-6
Det doftar bensin och bränt gummi om GRID Autosport.

Jag har aldrig varit något fan av bildsport eller bilspel, men det har Codemasters rådit bot på. GRID Autosport är uppföljaren till det mindre lyckade Race Driver: Grid (2008). Coremasters har utan tvekan kommit ut med en riktigt pärla denna gång, ett väl sammansvetsat spel. Spelet välkomnar både dig som erfaren bilspels-fantast likaså dig som är nybörjare. Utvecklarna har sannerligen lyckats med att erbjuda alla typer av spelare en bra upplevelse. Med en rad olika svårighetsgrader, styrhjälp och farthållare, kan du som är en oerfaren bilist också kunna glänsa på vägarna. Ifall du är en riktigt inbiten bilspels-fantast och varvar bilspel på löpande band, finns det alternativ för dig också. Varför inte öka sladden till extrema gränser, så du får kämpa för ditt liv att hålla dig på banan?

GRID Autosport erbjuder en rad olika välkända racingklasser, från Drifting till Open Wheel. Med ett stort utbud bilar, uppgraderingar och T-justeringar. Det innebär att du alltid känner att du har något att låsa upp. På så vis har Codemasters ordnat det problem många andra bilspel besitter, nämligen att spelet lätt blir långtråkigt. Något som också hjälper är att hoppa mellan de olika racingklasserna som GRID Autosport erbjuder.

GRID-5
Open Wheel Racing är så nära F1 man kommer i GRID Autosport.

Codemasters har valt att använda den relativt kända motorn EGO för GRID Autosport. Vi har tidigare sett motorn i spel som Grid 2 och F1 2013, även de utvecklade av Codemasters. EGO-motorn erbjuder ett smidigt spel med stundtals briljanta bilder. Det finns inte mycket att klaga på när det kommer till spelets grafik. Reflektionerna sitter där dom ska och smidigheten i bilen är mer än utmärkt. Något som dock fick mig att reagera är de mindre grafiskt korrekta skador du råkar ut för. Som alla bilspel så kan du ibland krascha och till följd av det kvaddar du din bil. Det finns visserligen spår av att du varit med om en krasch, tyvärr är skadorna inte vidare trovärdiga. Repor och bucklor har samma effekt oavsett vart på bilen de befinner sig. Rutor och speglar tar ingen skada, utan stannar intakta.

Ljudet är lysande och har allt man söker efter i ett bra bilspel. Motorljud låter extremt trovärdigt, samt krascherna mullrar häftigt. I ett bra spel söker du efter detaljer i både ljud och bild och det har utveklarna verkligen lyckats med. Att kunna höra delar på bilar falla av efter en olycka ger det där lilla extra till spelet.

GRID-4
Som sagt, det finns många typer av bilar att välja bland.

För dig som älskar att tävla mot andra erbjuder Grid Autosport ett mycket välformat online-läge. Precis som spelets single-player version kan du spela samtliga spelsätt mot levande motståndare. Codemasters har givit oss ett Experience Points (XP) system, som du senare använder för att låsa upp nya bilar eller uppgraderingar. När du sätter dig bakom ratten i online, kan du utan problem urskilja de mindre erfarna spelare mot de som lirat bilspel i åratal.

Ingen vidare story

Men som alla spel där ute då finns det också en del minus till i GRID Autosport. Styrning med tangentbord känns väldigt onaturligt och stelt. Jag rekommenderar starkt att spelet spelas med ratt. Väder och vind rör sig i samma mönster oavsett vart på banan du befinner dig. Det får spelet att kännas aningen stelt och tråkigt. Grafiken på läktare och publik skulle kunna finslipas aningen för att ge en mer verklighetstrogen känsla. Jag förstår att det kan vara svårt att sätta en story i ett bilspel, men det känns verkligen som man inte har försökt i detta fall. Cutscenes eller dialoger hade tagit spelet ett steg närmare perfektion. Sammanfattar man GRID Autosport i sin helhet är det ett mycket bra spel. Du hittar det du söker i ett bilspel och lite till.

Läs mer om vår betygsskala >>

[youtube id=”gWnRHwn4EgY” width=”600″ height=”350″]

[recension titel=”GRID Autosport” betyg=”7″ skribent=”Tim Olivendal” datum=”2014-06-25″][/recension]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.