Verkar som vi får en Amiga-konsol i full storlek 2024

Amigaaawd

Retro Games heter företaget bakom senaste årens miniversioner av Commodore 64 och Amiga 500. I ett dokument som publicerades tidigare i vinter framgår företagets framtidsplaner. Bland dem hittar vi nya accessoarer, minikonsoler och – ögonöppnande nog – två fullstora konsoler. En av dem är en Amiga i ”full storlek”.

Denna icke-mini Amiga ska preliminärt komma ut redan nästa år. Som jämförelse är miniversionen i skrivande stund lite mer än 1½ år gammal (release 8 april 2022). Vad denna konsol ska innehålla är ännu spekulation, men bekräftat är att den ska få ett fullt fungerande tangentbord. Frågan är då om det blir en Amiga 500 igen, eller om vi kanske får något slags kombination av den, Amiga 1000 och/eller en CD32.

Oavsett vad nyheterna från Retro Games är mer specifikt så ser framtiden ljus ut för fantaster inom retrodatorer.

0 Delningar

5 Kommentarer

 1. Amiganörden i mig (Som jag trodde dog för 20 år sedan) måste anmärka på att amiga 1000 inte är något vi vill ha, den var prototypen till A500. Deras marknadsföringsavdelning kan ha varit en av de mest dysfunktionella i historien. Däremot en A1200, som under en period var världens snabbaste Mac däremot ville alla Amiganördar ha.

  Svara
  • Jag tänkte faktiskt på 1200 när jag skrev, men kände inte till mer om 1000 än dess namn, så den tar jag till mig. Och det låter onekligen lite upp-och-ned-vänt.

   Svara
 2. Amiganörden i mig somnade också för över 30 år sedan men vaknade nu i vinter. Jag har återställt en A500 som legat orörd i ett förråd och inget har varit så roligt som att få liv i den, med allt vad det innebär (daglig häng på Tradera till exempel). Entusiasmen för en sån är enhet är däremot sval.

  Svara
 3. Oj vad kul. Jag har både en riktig Amiga 500 som jag fick år 1992 som köptes på B&W som blev Coop Forum. Den fungerar riktigt bra och den tårb onkopplad på ett bord. Sen så har jag även The A500 Mini som köptes i höstas på NetOnNet.

  Svara
 4. Djäklar vad kul!, Jag har en Amiga 500 som jag tänkt modda i framtiden för att fungera med hdmi men kommer denna trevliga maskin som jag hoppas är bakåtkompatibel med kickstart 1.2 och 1.3 då skulle jag definitivt vara intresserad! Sanna Amiga nördar kan med fördel gå med i Swedish usergroup of Amiga som finns i Stockholm.

  Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.