Little Deviants

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”Little Deviants” developers=”Bigbig Studios” publishers=”SCEE” platforms=”Playstation Vita” genres=”Undehållning” release_date=”22 Februari”]

Med alla nya manicker kommer också en ny gimmick. Till varje ny gimmick så kommer också något vill demonstrera dess effekter och samtidigt försöka profitera på nyhetens behag. Till Playstation Vita var den riktigt stora nyheten den tryckkänsliga bakgrundsplattan där man kan påverka spelet genom att dra sina fingrar över baksidan av den bärbara konsollen. Så gott som alla spel som kom vid släppet av Vita utnyttjade denna funktion på ett eller annat sätt. Det spel som använder sig av de nya funktionerna till max är Little Deviants från Bigbig Studios.

Little Deviants var som sagt ett av de spel som släpptes i samband med lanseringen av Playstation Vita och även om det inte är ett uttalat barnspel så är det ganska tydligt att målgruppen befinner sig i de yngre ålderskategorierna. De små, gulliga monster som utgör spelets huvudpersoner har kraschat med sitt rymdskepp och det blir din uppgift att hjälpa till med reparationerna. Redan på första banan så demonsterar man effekten av den nya tryckkänsliga bakplattan. Genom att föra sina fingrar över baksidan på Vita så modifierar man terrängen i spelet. Peka på baksidan och ditt finger gör en kulle i marken på skärmen. Med hjälp av dessa kullar gäller det sen att guida en rullande utomjording mot banans mål. På varje bana så kan man låsa upp medaljer i tre valörer, från guld till brons. En medalj ger dig en ny del till det trasiga rymdskeppet och låser samtidigt upp en ny del av banan.

Gyrot i Playstation Vita må vara ett av de bästa som monterats i en spelkonsol, men vad gör det när själva spelet inte klarar av att utnyttja det på ett bra sätt? I banor längre fram i Little Deviants så får man möjlighet att använda gyrot för att styra diverse farkoster. När varje moment dock kräver att man håller sitt Vita på helt olika sätt för att lyckas styra så leder det ofta till mer förvirring än spelglädje.

Ett av de roligaste momenten i Little Deviants är när man skall använda sig av AR (Augmented reality) för att skjuta ner fiender i rummet där du befinner dig. Med hjälp av kameran på Vita och gyrot så tittar du dig runt i rummet och letar flygande monster som du sedan skall förgöra. Nackdelen är dock att om man gör detta på exempelvis bussen så lär medpassagerarna tro att du rymt från ett mentalsjukhus, så se till att spela just denna banan i hemmets lugna vrå.

Little Deviants utnyttjar som sagt nästan alla funktioner på Playstation Vita, utom de vanliga styrknapparna. Som ett demo för alla gimmickar är det ett perfekt spel för den bärbara plattformen, men som underhållning en längre period så skulle jag inte rekommendera Little Deviants. Det har sina ljusglimtar, men frustrationen över att inte kunna styra som man själv vill tar tyvärr överhand i de flesta situationer.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.