Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3″ developers=”CyberConnect2″ publishers=”Namco Bandai Games” platforms=”Xbox 360, PlayStation 3″ genres=”Fighting” release_date=”8 Mars”]

Naruto-Shippuden-Ultimate-Ninja-Storm-3-600x300

På grund av min okunnighet om Naruto-serien är det efter en del efterforskning som jag skriver den här recensionen. Det är helt enkelt ett spel för trogna fans till serien och är verkligen inte riktat till personer som är nya till mangaserien. Med skön grafisk stil, många spännande karaktärer (dock lite för många för mig att hålla reda på), välgjorda fightingscener och valet att köra med japanska röster kan jag säga att med enbart dessa goda ord inte gör Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 till ett trevligt spel.

Långfilm i spelformat

Storyn tar oss tillbaka 16 år till Ninjakrigen och Kyuubis anfall mot Konohagakure eller Hidden Leaf Village som det översätts till på engelska. Kyuubi eller Nined-tailed fox förstör praktiskt taget hela byn men under motståndet från 3rd Hokage som håller tillbaka Kyuubi medan 4th Hokage slåss mot den maskerade mannen som ligger bakom anfallet på byn. Längre in i spelet kommer spelaren få en bättre förståelse hur allt hänger ihop och hemligheterna bakom Narutos födelse kommer att avslöjas.

Naruto-Shippuden-Ultimate-Ninja-Storm-3-will-of-fire

Överlag känns spelet som en enda lång film då du till och från får chansen att trycka sönder knapparna på handkontrollen. Ett system som fungerar men blir tråkigt i längden. Däremot gillar jag känslan när jag kan välja japanska röstskådespelare (är det ett japanskt spel så ska det vara på det språket med, men man använder självklart undertexter då också). Jag gillar också den grafiska stilen, för det känns verkligen som att man tittar på en mangafilm. Musiken tillför en hel del också då det är passande kompositioner till de olika situationerna spelaren hamnar i. Dessutom är den också väldigt snäll mot öronen. Spelet är inte helt humorlöst heller. En del skratt utlovas.
Det är dock väldigt svårt för mig att verkligen njuta av spelet. Stridssystemet lämnar mycket att önska och eftersom storyn inte är något som ett icke Naruto-fan direkt tilltalas av så är det inte värt det. Att sitta och vänta en bra stund mellan de tråkiga och enformiga buttonmash-striderna bara för att det ska uppstå nya stridigheter känns inte som väl spenderad tid. Jag hade väntat mig mer. Ekonomi och levelingsystemet är inte alls nyskapande. Du får lite erfarenhetspoäng och lite pengar efter varje strid och bidrar inte med mycket hjälp i storyn. Det känns som om utvecklarna enbart ville fokusera på att få ut spelet än att göra det bra. Även om storyn är som tidigare sagt minst tilltalande för mig av allt innehåll i spelet så är speltiden otroligt lång. Större delen av spelet består av filmsekvenser och laddningstider.

Och där stänger vi av

Kort och gott kan man säga att Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 inte är något för personer som inte följer mangaserien eller gillar manga överhuvudtaget. Det är ett spel som förlitar sig på sina fans och lämnar mycket att önska hos oss andra. Det eviga knapptryckandet under striderna och resten av spelet för att få dialogerna att fortgå blir väldigt tröttsamt och till slut bestämmer jag mig tyvärr för att stänga av spelet. Detta är inget för mig men det finns säkert personer där ute som älskar serien och väntat länge på spelet. Har ni inget emot att trycka sönder samma knappar i flera timmar samt älskar storyn så för all del, köp spelet. Det är ju trots all en del schyssta finishing moves och fightingscener som är en liten fröjd för ögat. Personligen tycker jag att utvecklarna på CyberConnect2 ska ta lärdom av detta och i fortsättningen lägga ner lite mer tid på stridssystemet. Gör om, gör rätt!

[youtube id=”gByXNYpfWSE” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.