Sleeping Dogs: Definitive Edition

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”Sleeping Dogs: Definitive Edition” developers=”United Front Games / Square Enix London” publishers=”Square Enix / Bandai Namco Games” platforms=”Playstation 4 / Xbox One / PC” genres=”Actionäventyr” release_date=”10 oktober 2014″]

Ett av förra årets absolut bästa spel hamnade tyvärr i skuggan av flera andra stora titlar, men jag anser fortfarande att Sleeping Dogs förtjänar mer uppmärksamhet. Därför är det med stor glädje jag fått äran att recensera den uppdaterade utgåvan Sleeping Dogs: Definitive Edition.

Trenden har varit tydlig sedan den nya generationens konsoler kom ut på marknaden. Utgivarnas bästa spel till Xbox 360 och Playstation 3 har genomgått en finputsning och givits ut igen i en uppdaterad version. Det är precis den process som Sleeping Dogs gått igenom. Definitive Edition är en härlig uppdatering av originalspelet med helt nya, högupplösta texturer. Dessutom har man packat med alla de DLC som släpps till spelet. Med andra ord så går allt innehåll i Definitive Edition att köpa separat till 360 och PS3, men till en betydligt högre, sammanlagd kostnad.

Sleeping-Dogs-definitive-edition
Slagsmålen är fortfarande snyggare än i exempelvis GTA V.

Som du kanske förstått vid det här laget så är Sleeping Dogs: Definitive Edition i grunden samma spel som det som släpptes för drygt två år sedan. Storyn är inte unik. Hong Kong-snuten Wei Shen har spenderat de senaste åren i staterna och återvänder till sin hemstad för att infiltrera en ökänd Triad-grupp. Med livet som insats börjar snart en katt och råtta-lek där Wei gör allt för att vinna maffians förtroende samtidigt som han försöker att inte röja sin identitet.

Det som gör Sleeping Dogs: Definitive Edition unikt är att utvecklarna tagit originalspelets kärna och blandat in alla de tillägg som släppts. Epilogen från Year of the Snake och spöktemat från Nightmare in North Point fungerar fortfarande som fristående historier, men nya vapen, bilar och det utmärkta Enter The Dragon har skickligt vävts in i spelets huvudstory.

Snyggare än någonsin

Sleeping Dogs: Definitive Edition har som sagt fått en rejäl ansiktslyftning och de nya texturerna får även den mest härdade spelaren att tappa hakan. Det märks tydligt att utvecklaren United Front Games lagt ner mycket möda i att anpassa sitt spel till den nya generationens konsoler. Faktum är att det ofta är tredjepartsutvecklare som gör denna typ av anpassningar, men Square Enix ville att United Front Games själva skulle genomföra projektet. När vi nu ser resultatet så kan jag förstå Square Enix önskan.

Unikt har också varit att de flesta ändringar som gjort till Definitive Edition har gjorts med fansens goda minne. Genom att läsa synpunkter och fråga fanskaran om råd har United Front Games förankrat nästan alla uppdateringar hos spelarna redan innan releasen.

SD-Definitive-Edition-2
Sa jag att Sleeping Dogs: Definitive Edition är väldigt snyggt?

Om du har spelat originalutgåvan av Sleeping Dogs så är det i ärlighetens namn inte en nödvändighet att införskaffa Definitive Edition, särskilt inte om man även laddat hem de flesta av de DLC som släppts. Nyheterna är få, även om spelet är snyggare än någonsin. Har man däremot inte spelat Sleeping Dogs tidigare så är Definitive Edition i mitt tycke ett måste i spelsamlingen. Det är få spel som kan mäta sig med Rockstars mästerverk, men United Front Games kommer väldigt nära med Sleeping Dogs: Definitive Edition.

Vill du läsa Kims ingående recension av originalspelet så gör du det bäst här. Hans åsikter och synpunkter gäller fortfarande i denna nya utgåva.

Läs mer om vår betygskala >>

[youtube id=”drxrCD2SDrI” width=”600″ height=”350″]

[recension titel=”Sleeping Dogs: Definitive Edition” betyg=”8″ skribent=”Jonas Hernstig” datum=”2014-11-04″][/recension]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.