Steam Wars: Apoteos

[gameinfo title=”Spelinfo” game_name=”Steam Wars: Apoteos” developers=”Arcadelia” publishers=”Arcadelia” platforms=”PC” genres=”Tower Defense” release_date=”TBA”]

Jag har haft nöjet att få intervjua Gustav Linde, en av grundarna av Arcadelia. Gustav påbörjade sitt liv som gamer vid ung ålder med en Amiga 500, hans intresse för programmering kom när han började utforska Qbasic och ändra variabler i klassikern Snake som alla som någonsin ägt en Nokia 3310 borde känna väl till. Nästa steg i karriär bana blev att göra moddar till Quake och det var där han började lära sig programmera på riktigt. Quake 2 och 3 följde och fler moddar tillverkades innan han blev Team Lead för en total konversion av Quake 3 som hette Annihilation. Detta drog åt sig en del uppmärksamhet och ID Software omtalade gänget i sitt nyhetsbrev. Flera fick anställningar på olika håll och Gustav själv jobbade lite inom finans som programmerare innan han för några år sedan fick chansen att starta upp Arcadelia.

SteamWars3

Härliga steam punk miljöer.

Arcadelia är just nu aktuella med spelet Steam Wars: Apoteos där Gustav är Lead Programmer och har även gjort speldesignen. Målet är att inte följa samma struktur som alla andra spel utan istället bryta mönstret. Jag frågade vad det är med Steam Wars som skall bryta detta monotona spammande som Facebookspel är idag?

”För det första så försöker vi undvika hela den ’klassiska’ virala biten på Facebook, d.v.s. att man ska posta ut requests till sina vänner för att få in dom till appen. Vi anser att om ett spel är roligt så vill man be sina vänner spela det tillsammans med en själv istället för att man ska försöka lura in dom genom att få presenter” fick jag till svar.

Bjud in dina vänner

”Vi tillåter även att du tar med upp till fyra vänners hjältari ditt team som du spelar med. Detta gör att du drar fördel av hur dina vänner väljer att spela och ni känner att ni kan spela tillsammans även om ni inte har tid att sitta ner samtidigt under dagen och spela”

Eftersom Steam Wars fortfarande är i beta-stadiet så är det lite mer jobb innan spelet är helt färdigt, bland annat ska gillen introduceras.

”Som guild så gäller det att ta över områden från andra guilder, och försvara de områden man har kontrollen över. Llite som ett tug-of-war”, säger Gustav.

Detta låter jättekul och jag ser fram emot det ,vilket jag misstänker att många av er läsare också gör. Men precis som för alla så gäller det att blicka framåt, så hur ser framtiden ut?

”Vi hoppas på att få ut Steam Wars på lite fler plattformar. Kongregate och Steam ligger närmast. Sen är det ett spel som vi hoppas kunna följa upp med mer content under lång tid. Vi har redan i dagsläget ca 30 fler units/torn som är designade men inte färdigpolerade, som vi ska släppa så fort de är helt färdiga”.

SteamWars2

Massiva strider med motstånd i mängder

Nöjd och glad över informationen om att det skall komma mer innehåll så börjar intervjun kännas färdig. Tills Gustav tillägger:
”Parallellt med utvecklingen av Steam Wars så ska vi faktiskt börja idag på vår nästa titel”.
Min nyfikenhet gick i taket.
Gustav fortsätter: ”Vilket inte kommer bli ett social-spel utan mer en tribute till den gamla härliga plattformen Ice Climber med inslag av vad som enligt mig är världens bästa fighter-spel, Super Smash Bros.”

En blandning jag aldrig i mina vildaste fantasier hade sett framför mig, men nu är otroligt sugen på att få testa. Jag hoppas att jag kan få lägga vantarna på även detta spel när det ser dagens ljus.

Jag vill än en gång passa på att tacka Gustav Linde för pratstunden och önska honom och alla andra på Arcadelia lycka till i framtiden.

Så till spelet

Facebookspel. Många som rynkade på näsan nu va? Vi vet ju alla att det vanliga är att man lägger ut sin åker, sen slänger man lite vete på den, väntar till dagen efter, slänger ut en större åker och kastar jordgubbar på den. Där emellan behöver man be åtminstone 15 vänner som hjälper. Självklart måste vännerna spela samma spel dom med. Det slutar med en suck och så letar man efter ett bättre spel. Väl framme vid nästa spel så känner man snabbt igen konceptet. Här lägger du istället ut en kyrkogård, slänger några lik på den, skördar sina zombies, utökar kyrkogården, slänger några tuffare lik på den, suckar över att det är samma spel i annan form och ger upp igen.

Här kommer spelet som med fördel låter dig bjuda in dina vänner men absolut inte kräver det. Spelet som låter dig utvecklas på grund av det du gör och inte hur många som klickar på dina länkar. Spelet som trots Facebooks grafiska begränsningar lyckas se riktigt snyggt ut.

SteamWars1

Steam Wars: Apoteos är ett Tower Defense-spel där du inte bara sköter dina torn som skyddar din bas, utan även har delar där du är anfallaren och skall bryta igenom din motståndares försvar. Det finns ett flertal olika taktiker att tillgå och jag vågar nästan lova att det finns något för alla. Allt från casualspelaren som vill ha det lätt för sig bara dom vinner till Veteranen som vill tänka igenom det hela och inte bara vinna utan krossa allt motstånd med minimala förluster.

Förutom att bara slänga trupper på fienden eller bygga torn så kan man självklart köpa fler olika torn och enheter samt uppgradera dom. Du bestämmer helt själv vilken typ av torn vill lägga krut på, snabba och offensiva men bräckliga eller slöa och defensiva men stryktåliga. Möjligheten finns självklart att ta nån gyllene medelväg och sikta på enheter och torn som är mer allround. Eller varför inte kombinera och blanda in allt?

Jag har roat mig med Steam Wars: Apoteos ett antal timmar hittills och det kommer ge mig många fler sådana. Jag kan varmt rekommendera spelet för alla er som är så otroligt trötta på att spela farm/city/restaurant/fashion/whatever-ville eller andra kloner av redan befintliga spel. Här är något nytt som följer sin egen bana och gör sin egen grej. Som om inte det var nog så görs det bra också. Håll nu bara i åtanke att spelet är i ett beta-stadium änn,u så ni inte går i taket när ni drabbas av nån elak bugg som sabbar för er. Rapportera den istället så spelet blir klart snabbare och kan släppas officiellt i all sin glans.

Klicka här för att spela. Kom igen. Du vet att du vill.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.