20 år med Counter-Strike

Tiden går fort när en gamer ha roligt sägs det. I det här fallet gäller ett mycket speciellt spel: Counter-Strike.

Exakt idag firar fps-klassikern 20 år. Den 9 november 2000 släppte spelbyrån Valve Counter-Strike som ett eget spel, baserat på en populär modd kring Half-Lifes efterdyningar. Under två decennium har spelare världen över turats om att vara terrorister och poliser i kampen om herraväldet på spelplanen med otaliga uppdateringar.

Min egen personliga relation till Counter-Strike härstammar från ett LAN-party under en helg i februari 2003. Då lirades 1.6-versionen för fulla muggar på den berömda tjockdatorn. Jag minns bomberna som skulle apteras, de förnedrande knivhuggen som slutade i omedelbar död – och inte minst alla campers som stod redo med sitt långdistansgevär i något hörn. Att anslutningen laggade i parti och minut med det dåvarande 56-kbit/s-modemet var en uppoffring jag kunde leva med.

Resten är så att säga historia. Grattis CS med förhoppning om tjugo friska år till!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.