WayForward nyhetstrio: Nygammalt Shantae, Clock Tower och Rose & Camellia-samling

Ett nytt spel till Game Boy Advance!

Limited Run Games höll just sin Presskonferens Limited Run Games Showcase. Vid det här laget kan deras samarbete med WayForward Technologies i princip beskrivas som bff, och det gav oss hela tre maffiga utannonseringar från duon.

Shantae är tillbaks! Typ …

WayForward återupptar utvecklingen av det sedan 20 år nedlagda Shantae: Risky Revolution. Detta görs i samarbete med Limited Run Games, som kommer att stå för utgivningen av en fysisk kassett till Game Boy Advance. Spelutvecklingen återupptas med alla de dåtidens till buds stående verktyg och (till synes) varken mer eller mindre.

Shantae: Risky Revolution har tidigare synts i strömmade utvecklarvideor, varav minst en uppmuntrat utgivare att höra av sig om de skulle vara intresserade. LRG nappade alltså till slut, och passade på ett släppa den här bakom-scenen-videon i samband med utannonseringen (kan även ses ovan). Soundtracket görs av Maddie Lim (Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp, Vitamin Connection), och förutom andra smaskiga detaljer ni kan se i nämnd video kommer även ett 4-spelarläge att implementeras.

Men det är inte allt

Fanfavoriten Clock Tower, skräckspelet som fick SNES-spelare att rysa redan 1995, kommer nu ut i ny skepnad på konsoler och PC. Detta markerar även det första officiella släppet av detta spel utanför Japan.

Förutom en pixeltrogen inkarnation av spelet kan vi förvänta oss de sedvanliga förbättringarna som kommer med en ambitiös återutgivning värd sitt namn. Dessa inkluderar nya mellansekvenser (både i video och serietidningsstuk), konstgalleri, spelfunktioner, fler språk och en röstsatt titellåt av Mary McGlynn (Silent Hill).

Clock Tower kommer så klart att få en fysisk utgåva, som dock premierar senare än sin digitala version.

Handsken är dessutom kastad

Rose & Camellia är en bisarr visualroman som går ut på att örfila sig genom berättelsen. Från början handlar det här om flash-spel (minns ni Flash?!) som nu alltså får sig en rejäl nydaning – exklusivt på Nintendo Switch.

Denna samling kommer att inkludera totalt fem spel, kompletta med engelskt röstskådespel och text på engelska, franska, tyska, italienska, spanska samt japanska. Crisitina ”Vee” Valenzuela kommer att stå för två nyinspelade låtar till kompileringen. Och på tal om 2 kommer ett mano-a-mano-spelläge också att finnas, för de med ett uppdämt behov av örfilsdueller.

Limited Run kommer så klart även i fallet Rose & Camellia att producera en fysisk utgåva. Mer om dessa följer dock senare.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.